Juzwa Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Witam Mam pytanie do DOSWIADCZONYCH :) animatorow. Skladam sobie portfolio od podstaw, chcialbym zamknac do konca czerwca, liczmy pelne 3 miesiace. To jest jedyna rzecz ktora tak naparwde bede robic przez te 3mies. Zadnej szkoly, zadnej pracy, tylko folio i to sama animacja. Jak to wyglada czasowo? Tzn ile wypadaloby tego zrobic tak, zeby potem mi ew pracodawca na rozmowie nie powiedzial "tylko tyle pan wyanimowal w 3mies?". Oczywiscie animacja animacji nie rowna, bo lepiej sie trzymac wszystkich zasad animacji. Bo myslalem nad 3 animacjami kazda po ok 15sec plus z 6 walkcycles. Wszystko na darmowych rigach, nie bede sie bawil w zadne modelowanie sceny nawet zbytnio, chce raczej przez animacje pokazac co sie dzieje, a nie modele czy postprodukcje. Nie mowie tu o takich animacjach gdzie widac ze krecilem pivotem w kolko przez 2tyg, a 5tyg siedzialem na super smiesznych stronkach, tylko o naparwde dopracowanych prackach. Eni sadżeszczons? :)
asblaze Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Nie wydaje mi się, żeby potencjalny pracodawca pytał Cie, ile czasu animowałeś scenki. Po prostu zrób rewelacyjną animacje, a jak ktoś będzie chciał Cię zatrudnić, to i tak dostaniesz coś do testów. Wtedy będzie można określić jakość i terminowość Twojej pracy :)
czaps Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 Juzwa Zrób coś co jest dobre a nie ... długie. Jak się specjalizujesz w animacji postaci to się skup na tym a nie na dodatkach typu ; render quality , swiatla itc. Moim zdaniem wystarczy nawet kilka sekund animacji na dobrym poziomie żeby ktoś zauważyl twoje demo i prace wlozona przy animacji. Co ci przyjdzie z walkcycles ? lubisz kolekcjonowac chody ludzikow ? ;)) good luck pozdro czaps
Recommended Posts