Napisano 19 Kwiecień 201113 l Czekalem na update GoZa dla Modo 501. Jak zwykle Pixologic nie puszczal pary z ust kiedy cos sie ukaze. Az tu nagle wydali uaktualnienie GoZ i nie byloby to moze warte wspomnienia w newsie gdyby nie fakt, ze poza uaktualnieniami rozszerzyli funkcjonalnosc tegoz o wspolprace z... Photoshopem. Teraz mozna malowac bezposrednio po obiekcie w Photoshopie (wersje extended CS4 i CS5) niezaleznie od rozdzialki modelu. Ciekawa sprawa. Krotki filmik i linki do aktualizacji GoZ znajdziecie ponizej. http://www.zbrushcentral.com/showthread.php?p=819276#post819276
Napisano 19 Kwiecień 201113 l Autor Q: Which software is supported? A: Maya 2009, 2010, 2011, 2012 3DSMax 2009, 2010, 2011, 2012 modo 401 SP4-5, 501 SP1-SP2 Cinema4D R11, R12 Photoshop CS4 Extended, CS5 Extended Q: What about "X" Software? A: We currently only support the programs listed above. Expect new supported software in the future!
Napisano 19 Kwiecień 201113 l Trochę dziwnie to działa. Mam 2 programy i wysyła mi do jednego. Nie widzę opcji wyboru do którego. Myślałem, że to działa w ten sposób, że wysyła to do programu uruchomionego. Nawet gdy usunę ścieżkę do jednego to i tak próbuje do niego wysłać ;/ Nie wiem czemu. Powinien do tego drugiego słać :)
Napisano 21 Kwiecień 201113 l Nie pisz, ze plugin dziwnie dziala tylko naucz sie najpierw go uzywac. right? w preferences>goz ustawiasz stringi...jesli Ci to w czyms pomoze. Tak opisales swoj problem, ze nie wiem o co Ci chodzi.
Napisano 29 Czerwiec 201113 l zainstalowałem plug do phoshopa i nie otwiera mi sie photoshop za nic w świecie nawet wyłączyłem goz dla maxa aby sprawdzić co się stanie jak będzie tylko ścieżka do photoshopa za nic w świecie nie chce mi to działać z PS CS5 64 bit, pluginy poinstalowane
Napisano 29 Czerwiec 201113 l ok, już działa podmieniłem cały katalog Pixologic z katalogu users/public i już chodzi, coś wcześniej pliki mi się nie podmieniły