cR00T Napisano 23 Kwiecień 2011 Napisano 23 Kwiecień 2011 ostatnio coś mnie wzięło na zrobienie pojazdu sf no i tak sobie strugam, obecnie jestem na karabinie, konstruktywne uwagi i pomysły mile widziane:) Pozdrawiam
Oleksiak Napisano 23 Kwiecień 2011 Napisano 23 Kwiecień 2011 na oponie widać jak siatka układa się pod bieżnik, chyba tak nie powinno być. Przednie siedzenia powinny być chyba trochę wyżej. Jestem ciekaw jak to dalej będziesz rozwijaj ;)
cR00T Napisano 24 Kwiecień 2011 Autor Napisano 24 Kwiecień 2011 no rzeczywiście przyda się posiedzieć jeszcze przy oponie, co do siedzeń jak będę już robił o rurowanie to wtedy będę się nad wysokością zastanawiał, na razie daje kolejne screeny z okolic karabinu Pozdrawiam
Gość Qunik7 Napisano 24 Kwiecień 2011 Napisano 24 Kwiecień 2011 myślę że montowanie działa "na stałe" do pojazdu(ramię które jest przykręcone do działa) nie jest dobrym pomysłem - w końc działo przy każdym strzale "szarpie" i mocowanie może się rozpaść - poza tym stojącemu dał bym lekko kucniętą pozę i coś w rodzaju poduszko-siedzenia pod tyłek- pod niewielkim kątem względem pionu (mam nadzieję że w miarę jasno to przedstawiłem) Pozdrawiam
cR00T Napisano 24 Kwiecień 2011 Autor Napisano 24 Kwiecień 2011 Działo jest bronią energetyczną i nie mam dużego szarpnięcia dlatego jest montowane w lekkich pojazdach tego typu, dzięki szybko złączce jest możliwość demontażu działa i umieszczaniu go na barykadach(lecz do tego jest potrzebna ekipa składająca się z dwóch karków min:) ) co do tego szarpnięcia jest wbudowany system amortyzujący odrzut, używany tylko w momencie serii strzałów. Nad siedzonkiem warto w sumie pomyśleć przy dłuższych drogach, przy samym szturmie pozycja stojąca wymagając bo system sterujący wieżyczką obraca się w momencie skrętu biodrami:) i muszą mu wystarczyć małe poduszki wbudowane w obręcz na załączonym obrazku zaznaczyłem. Czerwony system amortyzujący Zielony system szybkiego montażu niebieski poduszki Pozdrawiam:)
cR00T Napisano 27 Kwiecień 2011 Autor Napisano 27 Kwiecień 2011 dalszy up. kół jak coś jeszcze nie poprawiłem ale powoli buduje powłokę pojazdu Pozdrawiam.
ikkiz Napisano 27 Kwiecień 2011 Napisano 27 Kwiecień 2011 to z przodu, to chyba konstruktor nie przemyślał. wyższy krawężnik i pojazd zaryje. Jak by skrętna oś była tylna, to by można spokojnie wysunąć przednią do przodu
Coyote Napisano 27 Kwiecień 2011 Napisano 27 Kwiecień 2011 nie kumam konceptu tego pojazdu te ludziki z przodu to żywe tarcze? :D
cR00T Napisano 1 Maj 2011 Autor Napisano 1 Maj 2011 na pewno chcę stworzyć coś innego:) by mógł podjeżdżać pod krawężnik:) postanowiłem dać środkowe koło, a co do ludzkich tarcz w zamyślę był płyty które się otwierają przy desancie:) Pozdrawiam
cR00T Napisano 2 Maj 2011 Autor Napisano 2 Maj 2011 myślę o przerobieniu pojazdu...co myślicie...zostać przy starej wersji czy rozwijać tą nową
guffqa Napisano 5 Maj 2011 Napisano 5 Maj 2011 Z obydwóch można zrobić fajne modele;) inspirujesz się filmem...grą? Czy całkowicie własny koncept ? Przedewszystkim jak to ma być taki pojazd szkielet to zrobił bym podwozie;) żeby wszystko jakoś sie trzymało kupy :D może zrób też jakiś silnik w widocznym miejscu? Fantazjowanie zreszta zostawiam Tobie, ale drugi bardziej mi się podoba osobiście tak na finale jak myśle ;)
cR00T Napisano 8 Maj 2011 Autor Napisano 8 Maj 2011 szkoda że dopiero teraz przeczytałem twój wpis...bo znowu przebudowałem model...non stop tylko swoje pomysły:)...... skończę ten trzeci najpierw a później może resztę zrobię. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi