Napisano 23 Kwiecień 201113 l ostatnio coś mnie wzięło na zrobienie pojazdu sf no i tak sobie strugam, obecnie jestem na karabinie, konstruktywne uwagi i pomysły mile widziane:) Pozdrawiam
Napisano 23 Kwiecień 201113 l na oponie widać jak siatka układa się pod bieżnik, chyba tak nie powinno być. Przednie siedzenia powinny być chyba trochę wyżej. Jestem ciekaw jak to dalej będziesz rozwijaj ;)
Napisano 24 Kwiecień 201113 l Autor no rzeczywiście przyda się posiedzieć jeszcze przy oponie, co do siedzeń jak będę już robił o rurowanie to wtedy będę się nad wysokością zastanawiał, na razie daje kolejne screeny z okolic karabinu Pozdrawiam
Napisano 24 Kwiecień 201113 l myślę że montowanie działa "na stałe" do pojazdu(ramię które jest przykręcone do działa) nie jest dobrym pomysłem - w końc działo przy każdym strzale "szarpie" i mocowanie może się rozpaść - poza tym stojącemu dał bym lekko kucniętą pozę i coś w rodzaju poduszko-siedzenia pod tyłek- pod niewielkim kątem względem pionu (mam nadzieję że w miarę jasno to przedstawiłem) Pozdrawiam
Napisano 24 Kwiecień 201113 l Autor Działo jest bronią energetyczną i nie mam dużego szarpnięcia dlatego jest montowane w lekkich pojazdach tego typu, dzięki szybko złączce jest możliwość demontażu działa i umieszczaniu go na barykadach(lecz do tego jest potrzebna ekipa składająca się z dwóch karków min:) ) co do tego szarpnięcia jest wbudowany system amortyzujący odrzut, używany tylko w momencie serii strzałów. Nad siedzonkiem warto w sumie pomyśleć przy dłuższych drogach, przy samym szturmie pozycja stojąca wymagając bo system sterujący wieżyczką obraca się w momencie skrętu biodrami:) i muszą mu wystarczyć małe poduszki wbudowane w obręcz na załączonym obrazku zaznaczyłem. Czerwony system amortyzujący Zielony system szybkiego montażu niebieski poduszki Pozdrawiam:)
Napisano 27 Kwiecień 201113 l Autor dalszy up. kół jak coś jeszcze nie poprawiłem ale powoli buduje powłokę pojazdu Pozdrawiam.
Napisano 27 Kwiecień 201113 l to z przodu, to chyba konstruktor nie przemyślał. wyższy krawężnik i pojazd zaryje. Jak by skrętna oś była tylna, to by można spokojnie wysunąć przednią do przodu
Napisano 1 Maj 201113 l Autor na pewno chcę stworzyć coś innego:) by mógł podjeżdżać pod krawężnik:) postanowiłem dać środkowe koło, a co do ludzkich tarcz w zamyślę był płyty które się otwierają przy desancie:) Pozdrawiam
Napisano 2 Maj 201113 l Autor myślę o przerobieniu pojazdu...co myślicie...zostać przy starej wersji czy rozwijać tą nową
Napisano 5 Maj 201113 l Z obydwóch można zrobić fajne modele;) inspirujesz się filmem...grą? Czy całkowicie własny koncept ? Przedewszystkim jak to ma być taki pojazd szkielet to zrobił bym podwozie;) żeby wszystko jakoś sie trzymało kupy :D może zrób też jakiś silnik w widocznym miejscu? Fantazjowanie zreszta zostawiam Tobie, ale drugi bardziej mi się podoba osobiście tak na finale jak myśle ;)
Napisano 8 Maj 201113 l Autor szkoda że dopiero teraz przeczytałem twój wpis...bo znowu przebudowałem model...non stop tylko swoje pomysły:)...... skończę ten trzeci najpierw a później może resztę zrobię. Pozdrawiam