Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Zacząłem modelować małą sypialnię. Tym razem nie projektuje sam a podglądam z tego zdjęcia:

36sypialniamalena.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Program - 3ds Max

Silnik - Vray

Wszystkie modele wykonane w 100% przeze mnie, materiały jeżeli nie moje to stąd: http://www.vray-materials.de/

Oświetlenie - Vray sun oraz 2 Vray lighty.

Proszę jakieś komentarze :)

Od razu też proszę coś poradzić z kamerą. Obecnie strasznie 'krzywo' wychodzi obraz.

37950716.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Dziękuje i Pozdrawiam :)

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 3,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

u ciebie ta ściana jest bardziej czerwona a tam ciemno różowa :D ta za lóżkiem m jest za jasna a kamerę podnieś trochę wyżej.

Napisano

Jeżeli kamera maxa dodaj modyfikator "camera correction", jeżeli vray to masz opcje vertical i horizontal shift. To na pewno wyprostuje linie na renderze. Ale zawsze coś za coś. Powstają zniekształcenia przy zewnętrznych krawędziach obrazu. Zasada chyba ogólna - im większa różnica wysokości położenia kamery i punktu, na który ona patrzy tym bardziej krzywi się obraz.

Napisano

Witam.

Z oknem po prawej stronie jest chyba jakiś problem, promienie słoneczne przechodzą tylko przez żaluzje, a przez resztę szyby nie (przynajmniej mi się wydaje że to błąd, możliwe że tak ma być).

No chyba że za oknem jest jakiś obiekt który daje cień.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

dzięki za rady.

Z tym oknem to nie wiem co się stało... nic tam nie ma, powinno być ok a nie jest.

co do dalszych prac, to narazie nie wiele nowego, obrazek na ścianie i takie drobnostki. ehh taki problem mam że nie mogę nic porządnie skończyć tylko się za coś nowego biorę... teraz dłubie sobie scenke "ogród" ale chyba nic z niej bo nie potrafię najprostszej rośliny zrobić :P

z innej beczki, jak chce wrzucić inną pracke wip, to tworzyć nowy temat, czy w jednym wrzucać ?

Napisano
  • Autor

Witam ponownie. I w tym projekcie poprawiłem to i owo. Światło już przechodzi - tło z drzewami nie przepuszczało słońca. Kamera poprawiona i już nie ma takich krzywizn strasznych. Trochę artefaktów dziwnych na kołdrze ale w PS się je usunie.

Nadaje się taki render do wizki ?

14021201.jpg