Napisano 9 Maj 201113 l Chciałem zacząć przygodę z 3D. Jako pierwszy model chciałbym zrobić coś bardziej oryginalnego niż samochód :) Wybór padł na peceta, przede wszystkim chciałbym zrobić obudowę + w miarę możliwości wnętrze. Buda to Antec Gamer Six Hundred. do modelowania używam Blendera, render też z tegoż programu
Napisano 10 Maj 201113 l Postanowiłem zacząć wnętrze od płyty głównej, a płytę główną od pamięci RAM. Zatem: sloty i pierwsza wersja kości (OCZ). Trochę migruję między różnymi wersjami Blendera i przy renderze pojawiły się artefakty, część udało się zatuszować w Gimpie, część niestety została. (drugie konto bo przy pierwszej rejestracji zrobiłem haniebną literówkę)
Napisano 11 Maj 201113 l kurcze - przecież dostaniesz wścieklizny przy tych wszystkich detalach płyty głównej, a co do blendera, to migruj na stałe na najnowszą stabilną i się trzymaj 4.x już jest już historią i szkoda sobie zamieszania robić. a! bym zapomniał - fajnie ci wychodzi duży detal.
Napisano 11 Maj 201113 l Jak na początek prygody z 3d to całkiem nieźle. Dbasz o detal, a to się liczy. Rób dalej. Powodzenia.