Gość Birfukacja Napisano 9 Maj 2011 Napisano 9 Maj 2011 Chciałem zacząć przygodę z 3D. Jako pierwszy model chciałbym zrobić coś bardziej oryginalnego niż samochód :) Wybór padł na peceta, przede wszystkim chciałbym zrobić obudowę + w miarę możliwości wnętrze. Buda to Antec Gamer Six Hundred. do modelowania używam Blendera, render też z tegoż programu
Gość Bifurkacja Napisano 10 Maj 2011 Napisano 10 Maj 2011 Postanowiłem zacząć wnętrze od płyty głównej, a płytę główną od pamięci RAM. Zatem: sloty i pierwsza wersja kości (OCZ). Trochę migruję między różnymi wersjami Blendera i przy renderze pojawiły się artefakty, część udało się zatuszować w Gimpie, część niestety została. (drugie konto bo przy pierwszej rejestracji zrobiłem haniebną literówkę)
ikkiz Napisano 11 Maj 2011 Napisano 11 Maj 2011 kurcze - przecież dostaniesz wścieklizny przy tych wszystkich detalach płyty głównej, a co do blendera, to migruj na stałe na najnowszą stabilną i się trzymaj 4.x już jest już historią i szkoda sobie zamieszania robić. a! bym zapomniał - fajnie ci wychodzi duży detal.
goran Napisano 11 Maj 2011 Napisano 11 Maj 2011 Jak na początek prygody z 3d to całkiem nieźle. Dbasz o detal, a to się liczy. Rób dalej. Powodzenia.
Rekomendowane odpowiedzi