Kingston Napisano 11 Maj 2011 Napisano 11 Maj 2011 (edytowane) Witam chciałbym się przywitać jak witać to mój pierwszy post a co za tym idzie jestem nawy na forum. Chciałem pokazać mój pierwszy model samochodu w Cinemie 4d nad którym aktualnie pracuje. Niestety moja wiedza jest mocno ograniczona jeśli chodzi o sam program, pracuje w nim dopiero ok miesiąca, więc bardzo prosze raczej o pobłażliwość w ocenianiu Doradstwo mile widziane. Wszystko zrobione w programie cinema4d. P.S. Widze ze wszyscy tutaj wystawiają rzeczy z 3dsmax lub Zbush mam nadzieje ze też wolno z cinemy :) Edytowane 25 Czerwiec 2011 przez Kingston
eco Napisano 11 Maj 2011 Napisano 11 Maj 2011 Można nawet z Painta jak uda się coś w 3D w nim wysmażyć ;) Ogólnie to całkiem fajnie Ci to idzie choć miejscami jakieś babole się zdarzają. Może dobrym pomysłem byłoby pracowanie nad tym modelem jako uczestnik mini bitwy w dziale 3D ?
MatiSk8 Napisano 11 Maj 2011 Napisano 11 Maj 2011 Jak na pierwszy model samochodu to jest bardzo dobrze. Mój pierwszy samochód nawet nie był w połowie taki jak Twój. Jak już eco napisał zdarzają się też błędy, ale to normalne przy pierwszych próbach. Sam modelowałem niedawno A6 więc możesz spojrzeć na moją siatkę (chociaż idealna nie jest) i podpatrzeć parę rozwiązań.
Kingston Napisano 11 Maj 2011 Autor Napisano 11 Maj 2011 Może dobrym pomysłem byłoby pracowanie nad tym modelem jako uczestnik mini bitwy w dziale 3D ? Myślałem nad tym. Niestety zrezygnuje z tej opcji, ponieważ mam zbyt blade pojęcie o modelowaniu. Nie tworzyłem jeszcze nigdy żadnych materiałów, nie wiem jeszcze nic o teksturowaniu. O oświetleniu też niewiele. Nie mówiąc już o koncowej pracy. I jakimś ciekawym wykonczeniu.
Kingston Napisano 23 Czerwiec 2011 Autor Napisano 23 Czerwiec 2011 O rany po długiej przerwie bo ponad miesiąc powracam i zabieram się do pracy nad samochodem. Niestety praca nie związana z grafika strasznie utrudnia nauczkę tej dziedziny..
martix69 Napisano 24 Czerwiec 2011 Napisano 24 Czerwiec 2011 dajesz dalej fajne autko i model, ale na modelu masz kilka nierówności: przedni błotnik faluje (od połączenia nadkola ze zderzakiem), przetłoczenie na boku samochodu jest nierówne i chyba jest za głębokie, drzwi i próg chyba tez pogięte troszkę, no i ten kwadrat pod światłem (spryskiwacz?) jest za płaski. Pracuj dalej bo jest ok, jak ja wstawiłem swój model w minibitwie to miałem stos bubli :) dalej mam ich sporo ale każdy kiedyś zaczynał. Pozdro
latos Napisano 24 Czerwiec 2011 Napisano 24 Czerwiec 2011 Cały przód jest do zrobienie od nowa. Maska,grill,wlot powietrza,błotnik są krzywe. Aby dodawać dodatki takie jak ten prostokąt pod światłami to robisz to na siatce po MSx1. Tak to zawsze będziesz miał krzywiznę ,gdyż siatka jest zbyt słabo zagęszczona na takie chamfery.
Smoku Napisano 24 Czerwiec 2011 Napisano 24 Czerwiec 2011 Metoda wygładzania jest wszędzie taka sama. Tu prosty przykład co się dzieję bez iteracji Pooglądaj sobie różne Wipy na fourm bo sporo osób robi tą metodą.
Kingston Napisano 24 Czerwiec 2011 Autor Napisano 24 Czerwiec 2011 Rzeczywiście powyginane, ale to mój pierwszy jakikolwiek model samochodu, przez co nie wszystko wychodzi mi idealnie. Niestety przód nie będę modelować od nowa, ponieważ nie mam na to za wiele czas. Na przyszłość postaram się o tym pamietać
Kingston Napisano 24 Czerwiec 2011 Autor Napisano 24 Czerwiec 2011 Wymodelowałem światła... Eh coraz wiecej nierównośći dostrzegam, ale nie potrafie na razie sobie z nimi poradzić
Vega Napisano 25 Czerwiec 2011 Napisano 25 Czerwiec 2011 Witam, proszę zmienić nazwę tematu na zgodną z regulaminem działu WIP. Nazwę tematu możesz zmienić edytując pierwszy post. Edycja -> Wyślij (zaawansowane).
Rekomendowane odpowiedzi