Raddeo Napisano 16 Maj 2011 Napisano 16 Maj 2011 Mam kolejny problem z Maxem. Mianowicie chodzi mi o styuację, gry z siatki usuwam część krawędzi, to w miejscach, gdzie przecinały one inne krawędzie zostają całkowicie niepotrzebne wierzchołki. Czy istnieje jakiś szybki sposób na ich pozbycie się? Bo mam dość skomplikowaną siatkę i niezbyt mam ochotę przez godzinę usuwać te wierzchołki. Z góry dzięki za pomoc
Luqas87 Napisano 16 Maj 2011 Napisano 16 Maj 2011 i w edit mesh i edit poly jest klawisz ktróry się nazywa coś w deseń Remove/Delete Isolated Vertices
Vehr Napisano 16 Maj 2011 Napisano 16 Maj 2011 Zaznacz vertex lub vertexy i naciśnij backspace. Sprawdź czy o to Ci chodziło. Jeśli chodzi o 3ds max`a
Pawlito Napisano 16 Maj 2011 Napisano 16 Maj 2011 Zaznacz niepotrzebne krawędzie i wciśnij Ctrl+Backspace.
mafida Napisano 16 Maj 2011 Napisano 16 Maj 2011 Dokładnie,krawędzie kasujesz ctrl+backspace. Jak chcesz usunąć vertexy które zostały bo żle skasowałeś krawędzie-włazisz u góry zakładkę selection,select by numeric czy jakoś tak.Tam ustawiasz edges=2,klikasz i ci samo zaznaczy zbędne vertexy.
Rekomendowane odpowiedzi