jjxenon Napisano 18 Maj 2011 Share Napisano 18 Maj 2011 (edytowane) Witam :-) Jestem już nie tak młodym rysownikiem ( samouk ) który zajmuje się swoim hobby już bardzo długi okres czasu. Do tej pory byłem na Digarcie i DeviantArcie pod ksywką jjxenon. Rysuję i robię linearty w zasadzie wszystkiego. Począwszy od mangi, krajobrazów i widoków, a skończywszy na skomplikowanych mecha, które to uwielbiam. Moja wyuczona technika to ołówki, oraz kiedyś kredki olówkowe. Niedługo chcę tworzyć swoje prace w digitalu. Miło będzie posłuchać waszych opinii, choć wiem że mangi ponoć nie trawicie ( na szczęście nie rysuję tylko w tym stylu ) Będę wrzucał co jakiś czas prace, te starsze i te nad którymi siedzę Wszystkie są wykonane ołówkami i metodami tradycyjnymi na formatach A4, a lineartach posługuję się przeważnie ołówkiem 4H i cienkopisem uni pin 00,5 mm Pozdrawiam :-) Edytowane 13 Marzec 2012 przez jjxenon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 18 Maj 2011 Share Napisano 18 Maj 2011 Witaj ;) Widać kunszt, zacięcie i cierpliwość. Na moje mógłbyś czasem machnąć mniej wymuskane rzeczy, z widocznym "gestem". Fajnie, że się tutaj pokazałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjxenon Napisano 18 Maj 2011 Autor Share Napisano 18 Maj 2011 (edytowane) Dzięki Wielkie :-). Znasz mnie albo moje prace bo nie kojarzę ?. Ostatnio właśnie zaczynam tworzyć więcej od siebie, bo widzę że popełniałem wielki błąd rysując tylko na zamówienia i w zasadzie były to tylko same przeryski, które z moją kreatywnością za wiele wspólnego nie miały Edytowane 13 Marzec 2012 przez jjxenon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 18 Maj 2011 Share Napisano 18 Maj 2011 Może skojarzysz po moim digartowym profilu: http://ravirr.digart.pl/ I dawno temu udzielałem się na naszo-klasowym forum rysunkowym ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjxenon Napisano 18 Maj 2011 Autor Share Napisano 18 Maj 2011 (edytowane) Ano tak.Teraz już kojarzę :-).Tej Twojej pracy z tym oceanem nie zapomnę :-) Edytowane 13 Marzec 2012 przez jjxenon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 19 Maj 2011 Share Napisano 19 Maj 2011 Masz całkiem fajne prace. Podobają mi się szczególnie te w pierwszym poście. Laseczka fajniutka i smok również klasa. Dobrze operujesz ołówkiem, fajnie Ci wychodzi cieniowanie. Z pewnością nie brak Ci cierpliwości, a to dobra cecha. Jedynie czepiłbym się zdecydowanie widocznych braków w anatomii. Nad tym musisz posiedzieć. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjxenon Napisano 19 Maj 2011 Autor Share Napisano 19 Maj 2011 (edytowane) Dzięki za wypowiedż :-) Która laseczka ?. Imari czy moja OC Akiko ?. Wiem że mam jeszcze trochę anatomię do podtrenowania, ale to myślę przyjdzie samo. Postacie nigdy nie były zbyt mocną moją stroną ( anatomia ) Edytowane 13 Marzec 2012 przez jjxenon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 19 Maj 2011 Share Napisano 19 Maj 2011 Wiem że mam jeszcze trochę anatomię do podtrenowania , ale to myślę przyjdzie samo . No nie wiem stary, nie wiem ;] A większość z tych prac widziałem juz na deviancie 2-3 lata temu. Miałeś jakąś dłuższą przerwę i teraz wracasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjxenon Napisano 19 Maj 2011 Autor Share Napisano 19 Maj 2011 (edytowane) Miałem na myśli "że przyjdzie samo", jak zacznę ją bardziej szkolić ze zdjęć i książek. Bo w inny sposób nie da się tego przyswoić No powiedzmy że tak często właśnie nie wrzucałem nic nowego. Dopiero od tego roku jest jakieś ożywienie w mojej też własnej twórczości, więc będę systematycznie teraz dodawał moje nowe prace ( mam trochę pomysłów ) Pozdrawiam :-) Kolejny update . Tym razem już zorientowałem się jak działa to forum i wrzucam poprawione obrazki moich lineartów i to nad czym pracowałem i pracuję obecnie Edytowane 13 Marzec 2012 przez jjxenon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjxenon Napisano 13 Luty 2012 Autor Share Napisano 13 Luty 2012 (edytowane) Trochę nowego stuffu jaki znalazłem na swoim dysku :-) + takie tam starocie Edytowane 13 Marzec 2012 przez jjxenon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjxenon Napisano 14 Luty 2012 Autor Share Napisano 14 Luty 2012 (edytowane) Ostatnio coś zaczynam rysować więcej od siebie, a oto efekty Stary szkic który obecnie jest w fazie przeróbek Mój najnowszy projekcik gorseciku Praca zatytułowana : Impact ( 20 sek. do śmierci ) I na koniec rozrysowany niemal do końca mój własny projekt pojazdu opartego o grę Einhander 2 . Malowanie w wyładowania elektryczne, przydomek " Władca Piorunów " ze względu ma broń jaką będzie posiadał. Mam tylko mały dylemat czy tą giwerę na górze, nie za bardzo próbuję dostosować opływem do kształtu maszyny Pozdrawiam :-) Edytowane 13 Marzec 2012 przez jjxenon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 14 Luty 2012 Share Napisano 14 Luty 2012 JJ proponuje żebyś spróbował to jeszcze narysować ten pojazd w przestrzeni, żeby skonfrontować ciekawy rzut w przestrzeni, myślę, ze to dałoby ci dużo w rozwoju skilla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjxenon Napisano 14 Luty 2012 Autor Share Napisano 14 Luty 2012 (edytowane) Masz 100% rację Jarku . Kiedyś tworzyłem w różnych rzutach ( trzeba będzie do tego powrócić :-) ) Edytowane 14 Luty 2012 przez jjxenon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 14 Luty 2012 Share Napisano 14 Luty 2012 Ładnie się zapowiada ta kometa, ciekaw jestem jak to wykończysz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjxenon Napisano 14 Luty 2012 Autor Share Napisano 14 Luty 2012 (edytowane) To raczej olbrzymia asteroida, która z łatwością wbije się w dno skorupy, wywołując potężne tsunami Edytowane 13 Marzec 2012 przez jjxenon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 14 Luty 2012 Share Napisano 14 Luty 2012 Bor no ja tez już nie mogę się doczekać wykończenia tych twoich prac :D gambatte :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi