Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam :-)

Jestem już nie tak młodym rysownikiem ( samouk ) który zajmuje się swoim hobby już bardzo długi okres czasu. Do tej pory byłem na Digarcie i DeviantArcie pod ksywką jjxenon. Rysuję i robię linearty w zasadzie wszystkiego. Począwszy od mangi, krajobrazów i widoków, a skończywszy na skomplikowanych mecha, które to uwielbiam. Moja wyuczona technika to ołówki, oraz kiedyś kredki olówkowe. Niedługo chcę tworzyć swoje prace w digitalu. Miło będzie posłuchać waszych opinii, choć wiem że mangi ponoć nie trawicie ( na szczęście nie rysuję tylko w tym stylu )

Będę wrzucał co jakiś czas prace, te starsze i te nad którymi siedzę

Wszystkie są wykonane ołówkami i metodami tradycyjnymi na formatach A4, a lineartach posługuję się przeważnie ołówkiem 4H i cienkopisem uni pin 00,5 mm

Pozdrawiam :-)

1dcc16e296bf8f980bbfa26590f7be49-d1091ji.jpg

d1cb25i

BELLDANDY___2_by_jjxenon.jpg

3d453454ab4e2192f0511329972e7914.jpg

d1cb25i

aca17e0189fe726280966a9ef434f311-d1cb25i.jpg

fe55f0a39110579984e5b3ba01a76d0b-d368d9n.jpg

03d55726fd7a82252390bb247822b073-d37xpkf.jpg

a545814df7361806bf49d55be5c53760-d2mb8ip.jpg

SCORPION_MK5_DETAILS_by_jjxenon.jpg

d1cb25i

9e1c49edfe8b8d2f877c572c9255a0a3-d2o9783.jpg

antonow_an2___details_by_jjxenon-d3cf2me.jpg

c9cf1329ec424a5574d6a49b0bd1c09b-d3dtdx6.jpg

Edytowane przez jjxenon

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 3,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witaj ;)

Widać kunszt, zacięcie i cierpliwość. Na moje mógłbyś czasem machnąć mniej wymuskane rzeczy, z widocznym "gestem". Fajnie, że się tutaj pokazałeś.

Napisano
  • Autor

Dzięki Wielkie :-). Znasz mnie albo moje prace bo nie kojarzę ?. Ostatnio właśnie zaczynam tworzyć więcej od siebie, bo widzę że popełniałem wielki błąd rysując tylko na zamówienia i w zasadzie były to tylko same przeryski, które z moją kreatywnością za wiele wspólnego nie miały

Edytowane przez jjxenon

Napisano
  • Autor

Ano tak.Teraz już kojarzę :-).Tej Twojej pracy z tym oceanem nie zapomnę :-)

Edytowane przez jjxenon

Napisano

Masz całkiem fajne prace. Podobają mi się szczególnie te w pierwszym poście. Laseczka fajniutka i smok również klasa.

Dobrze operujesz ołówkiem, fajnie Ci wychodzi cieniowanie. Z pewnością nie brak Ci cierpliwości, a to dobra cecha.

Jedynie czepiłbym się zdecydowanie widocznych braków w anatomii. Nad tym musisz posiedzieć.

Pozdro.

Napisano
  • Autor

Dzięki za wypowiedż :-)

Która laseczka ?. Imari czy moja OC Akiko ?. Wiem że mam jeszcze trochę anatomię do podtrenowania, ale to myślę przyjdzie samo. Postacie nigdy nie były zbyt mocną moją stroną ( anatomia )

Edytowane przez jjxenon

Napisano
Wiem że mam jeszcze trochę anatomię do podtrenowania , ale to myślę przyjdzie samo .

No nie wiem stary, nie wiem ;]

A większość z tych prac widziałem juz na deviancie 2-3 lata temu. Miałeś jakąś dłuższą przerwę i teraz wracasz?

Napisano
  • Autor

Miałem na myśli "że przyjdzie samo", jak zacznę ją bardziej szkolić ze zdjęć i książek. Bo w inny sposób nie da się tego przyswoić

No powiedzmy że tak często właśnie nie wrzucałem nic nowego. Dopiero od tego roku jest jakieś ożywienie w mojej też własnej twórczości, więc będę systematycznie teraz dodawał moje nowe prace ( mam trochę pomysłów )

Kolejny update .

Tym razem już zorientowałem się jak działa to forum i wrzucam poprawione obrazki moich lineartów i to nad czym pracowałem i pracuję obecnie

GIRLS_ARE_BEAUTIFUL__KASUMI_by_jjxenon.jpg

girls_are_beautiful_2_by_jjxenon-d1neno0.jpg

IRIA___VER_2_by_jjxenon.jpg

CONCEPT_GIRL_by_jjxenon.jpg

TUTORIAL_KOBIECA_PUPCIA_by_jjxenon.jpg

d8040d32c6403ca3e553219de50f25c3-d3gdzer.jpg

Edytowane przez jjxenon

Napisano
  • Autor

Trochę nowego stuffu jaki znalazłem na swoim dysku :-) + takie tam starocie

jjxenonprace23.jpg

jjxenonprace22.jpg

jjxenonprace15.jpg

jjxenonprace39.jpg

jjxenonprace26.jpg

jjxenonprace32.jpg

jjxenonprace17.jpg

jjxenonprace18.jpg

jjxenonprace27.jpg

jjxenonprace28.jpg

jjxenonprace31.jpg

jjxenonprace34.jpg

jjxenonprace36.jpg

jjxenonprace37.jpg

jjxenonprace25.jpg

jjxenonprace24.jpg

jjxenonprace19.jpg

jjxenonprace21.jpg

Edytowane przez jjxenon

Napisano
  • Autor

Ostatnio coś zaczynam rysować więcej od siebie, a oto efekty

Stary szkic który obecnie jest w fazie przeróbek

70899277.jpg

Mój najnowszy projekcik gorseciku

29299305.jpg

Praca zatytułowana : Impact ( 20 sek. do śmierci )

80496208.jpg

I na koniec rozrysowany niemal do końca mój własny projekt pojazdu opartego o grę Einhander 2 . Malowanie w wyładowania elektryczne, przydomek " Władca Piorunów " ze względu ma broń jaką będzie posiadał. Mam tylko mały dylemat czy tą giwerę na górze, nie za bardzo próbuję dostosować opływem do kształtu maszyny

10731640.jpg

Edytowane przez jjxenon

Napisano

JJ proponuje żebyś spróbował to jeszcze narysować ten pojazd w przestrzeni, żeby skonfrontować ciekawy rzut w przestrzeni, myślę, ze to dałoby ci dużo w rozwoju skilla

Napisano
  • Autor

Masz 100% rację Jarku . Kiedyś tworzyłem w różnych rzutach ( trzeba będzie do tego powrócić :-) )

Edytowane przez jjxenon

Napisano
  • Autor

To raczej olbrzymia asteroida, która z łatwością wbije się w dno skorupy, wywołując potężne tsunami

Edytowane przez jjxenon