Napisano 18 Maj 201113 l Witam :-) Jestem już nie tak młodym rysownikiem ( samouk ) który zajmuje się swoim hobby już bardzo długi okres czasu. Do tej pory byłem na Digarcie i DeviantArcie pod ksywką jjxenon. Rysuję i robię linearty w zasadzie wszystkiego. Począwszy od mangi, krajobrazów i widoków, a skończywszy na skomplikowanych mecha, które to uwielbiam. Moja wyuczona technika to ołówki, oraz kiedyś kredki olówkowe. Niedługo chcę tworzyć swoje prace w digitalu. Miło będzie posłuchać waszych opinii, choć wiem że mangi ponoć nie trawicie ( na szczęście nie rysuję tylko w tym stylu ) Będę wrzucał co jakiś czas prace, te starsze i te nad którymi siedzę Wszystkie są wykonane ołówkami i metodami tradycyjnymi na formatach A4, a lineartach posługuję się przeważnie ołówkiem 4H i cienkopisem uni pin 00,5 mm Pozdrawiam :-) Edytowane 13 Marzec 201212 l przez jjxenon
Napisano 18 Maj 201113 l Witaj ;) Widać kunszt, zacięcie i cierpliwość. Na moje mógłbyś czasem machnąć mniej wymuskane rzeczy, z widocznym "gestem". Fajnie, że się tutaj pokazałeś.
Napisano 18 Maj 201113 l Autor Dzięki Wielkie :-). Znasz mnie albo moje prace bo nie kojarzę ?. Ostatnio właśnie zaczynam tworzyć więcej od siebie, bo widzę że popełniałem wielki błąd rysując tylko na zamówienia i w zasadzie były to tylko same przeryski, które z moją kreatywnością za wiele wspólnego nie miały Edytowane 13 Marzec 201212 l przez jjxenon
Napisano 18 Maj 201113 l Może skojarzysz po moim digartowym profilu: http://ravirr.digart.pl/ I dawno temu udzielałem się na naszo-klasowym forum rysunkowym ;)
Napisano 18 Maj 201113 l Autor Ano tak.Teraz już kojarzę :-).Tej Twojej pracy z tym oceanem nie zapomnę :-) Edytowane 13 Marzec 201212 l przez jjxenon
Napisano 19 Maj 201113 l Masz całkiem fajne prace. Podobają mi się szczególnie te w pierwszym poście. Laseczka fajniutka i smok również klasa. Dobrze operujesz ołówkiem, fajnie Ci wychodzi cieniowanie. Z pewnością nie brak Ci cierpliwości, a to dobra cecha. Jedynie czepiłbym się zdecydowanie widocznych braków w anatomii. Nad tym musisz posiedzieć. Pozdro.
Napisano 19 Maj 201113 l Autor Dzięki za wypowiedż :-) Która laseczka ?. Imari czy moja OC Akiko ?. Wiem że mam jeszcze trochę anatomię do podtrenowania, ale to myślę przyjdzie samo. Postacie nigdy nie były zbyt mocną moją stroną ( anatomia ) Edytowane 13 Marzec 201212 l przez jjxenon
Napisano 19 Maj 201113 l Wiem że mam jeszcze trochę anatomię do podtrenowania , ale to myślę przyjdzie samo . No nie wiem stary, nie wiem ;] A większość z tych prac widziałem juz na deviancie 2-3 lata temu. Miałeś jakąś dłuższą przerwę i teraz wracasz?
Napisano 19 Maj 201113 l Autor Miałem na myśli "że przyjdzie samo", jak zacznę ją bardziej szkolić ze zdjęć i książek. Bo w inny sposób nie da się tego przyswoić No powiedzmy że tak często właśnie nie wrzucałem nic nowego. Dopiero od tego roku jest jakieś ożywienie w mojej też własnej twórczości, więc będę systematycznie teraz dodawał moje nowe prace ( mam trochę pomysłów ) Pozdrawiam :-) Kolejny update . Tym razem już zorientowałem się jak działa to forum i wrzucam poprawione obrazki moich lineartów i to nad czym pracowałem i pracuję obecnie Edytowane 13 Marzec 201212 l przez jjxenon
Napisano 13 Luty 201213 l Autor Trochę nowego stuffu jaki znalazłem na swoim dysku :-) + takie tam starocie Edytowane 13 Marzec 201212 l przez jjxenon
Napisano 14 Luty 201213 l Autor Ostatnio coś zaczynam rysować więcej od siebie, a oto efekty Stary szkic który obecnie jest w fazie przeróbek Mój najnowszy projekcik gorseciku Praca zatytułowana : Impact ( 20 sek. do śmierci ) I na koniec rozrysowany niemal do końca mój własny projekt pojazdu opartego o grę Einhander 2 . Malowanie w wyładowania elektryczne, przydomek " Władca Piorunów " ze względu ma broń jaką będzie posiadał. Mam tylko mały dylemat czy tą giwerę na górze, nie za bardzo próbuję dostosować opływem do kształtu maszyny Pozdrawiam :-) Edytowane 13 Marzec 201212 l przez jjxenon
Napisano 14 Luty 201213 l JJ proponuje żebyś spróbował to jeszcze narysować ten pojazd w przestrzeni, żeby skonfrontować ciekawy rzut w przestrzeni, myślę, ze to dałoby ci dużo w rozwoju skilla
Napisano 14 Luty 201213 l Autor Masz 100% rację Jarku . Kiedyś tworzyłem w różnych rzutach ( trzeba będzie do tego powrócić :-) ) Edytowane 14 Luty 201213 l przez jjxenon
Napisano 14 Luty 201213 l Autor To raczej olbrzymia asteroida, która z łatwością wbije się w dno skorupy, wywołując potężne tsunami Edytowane 13 Marzec 201212 l przez jjxenon
Napisano 14 Luty 201213 l Bor no ja tez już nie mogę się doczekać wykończenia tych twoich prac :D gambatte :D