Napisano 26 Maj 201113 l http://blogs.nvidia.com/2011/05/nvidia-integrates-workstation-software-efforts/
Napisano 26 Maj 201113 l Autor nie wiem jak ty ale ja tam widze tylko bla, bla, bla... poza tym, nie powiedziałem, ja pytam.
Napisano 26 Maj 201113 l [*][*][*] no, bla bla ale podobno zwolniono pion odpowiedzialny za development miejmy nadzieje ze MR nie umrze bo to kawal dobrego renderera
Napisano 27 Maj 201113 l Jak dla mnie to nie ma się czym martwić, reorganizacja i tyle, wątpię żeby mental w jakikolwiek sposób na tym ucierpiał a wręcz przeciwnie.
Napisano 27 Maj 201113 l Mental- nie. Portfele ludzi którzy będą musieli kupić quadro- tak. To oczywiste że teraz mental będzie rendererem GPU, sama notka na blogu wyraźnie sugeruje że mowa jest o quadro. Biznes takich korporacji to nie altruistyczne wsparcie tylko chłodna kalkulacja zysków i dlatego ta się stanie. Może i sam MR się rozwinie ale będzie działał tylko na kartach z CUDA albo nawet wyłącznie na quadro (jak było w przypadku średniego Gelato), na pewno o mentalu mogą zapomnieć wszyscy użytkownicy kart ATI/AMD bo coś mi się nie widzi żeby optymalizowali kod pod hardware konkurencji. ;)