adek Napisano 22 Czerwiec 2011 Napisano 22 Czerwiec 2011 MAXON wydał właśnie darmową aktualizację dla programów CINAMA 4D oraz BodyPaint 3D R12. Aktualizacja zawiera szereg poprawek błędów zgłoszonych przez użytkowników oraz kilka zmian i ulepszeń (tutaj warto wymienić, że poprawiono stabilność programu). Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1844
Farafx Napisano 22 Czerwiec 2011 Napisano 22 Czerwiec 2011 Stabilność, która i tak według mnie jest bardzo dobra :).Pozdr.
adek Napisano 22 Czerwiec 2011 Autor Napisano 22 Czerwiec 2011 No właśnie tez nie słyszałem żeby ktoś na to narzekał, a tutaj w changelogu sami o tym piszą.
goat91 Napisano 22 Czerwiec 2011 Napisano 22 Czerwiec 2011 No Cinema jest rzeczywiscie stabilna. Jakos nigdy nie mialem za duzo czasu zeby sie jakos tak bardziej zagłebic w ten program niestety. Odnosze jednak wrazenie ze nia za duzo mozna z nim zrobic...w porownaniu z Maxem np. Ma chyba o wiele mnie funkcji i pluginow ale za to jest stabilny z tego co słyszałem. Jest tu ktos na forum kto moze z niego czesciej korzysta i moze mnie sprostowac? Moze podac jego wady i zalety...
Farafx Napisano 22 Czerwiec 2011 Napisano 22 Czerwiec 2011 Młody "Quentin" wydaj się być wyjadaczem tematu C4D, Ja osobiście korzystam z C4D prywatnie, a MAX to narzędzie pracy podpięte do etatu :). Jak to bywa w każdym sofcie, indywidualną kwestią będzie kto jakie widzi wady, a jakie zalety programu. C4D świetnie sprawdza się w szeroko pojętym Motion Designie, szybko możesz osiągnąć zadowalający efekt, no i ma świetne połączenie z AE. Choć w internecie najwięcej widać prac w C4D typu: dancing sphere's. Ja osobiście polecam poznać go głębiej, dla średnio zaawansowanych użytkowników,wydaje mi się, że jest wszystko co potrzeba. Dla tych, którym czegoś brakuję pozostaje bramka pythona, która wprowadza szerokie pole kreacji dodatkowych narzędzi. Pozdr.
skocu Napisano 22 Czerwiec 2011 Napisano 22 Czerwiec 2011 Pracuję w C4D od 2006 i wywrotka zdarzyła mi się może z 10 razy, z tego 5 w pierwszych miesiącach użytkowania a kolejne 5 w module Body Paint przy rozkłdaniu UVłek. Cinema nie mam mniej narzędzi niż Max, natomiast funkcjonalności tych softów nie pokrywają się w 100%. Przewagą maxa jest na pewno ilość pluginów i wszelkiego staffu. Nie chcę się tu rozpisywać nad przewagą jednego nad drugim, ja się trzymam C4D.
jakus Napisano 23 Czerwiec 2011 Napisano 23 Czerwiec 2011 soft idealny do reklam/ motion plusy: - stabilny - rendering - texturki / uv - bodypaint - mixowanie materialow jak w ps - camera mapping - mograph / fizyka - hairy - duze czeste updaty / pobieranie online - podglad renderow/ warstw / porownywanie - animacja na warstwach - przyjazne kursywy - spore mozliwosci rigowania / animacji - wielowatkowosc minusy: - partikle - sa raczkujace pluginy ale to nie to co max ;) - wbudowany mb-dof + alpha - inne softy oferuja wiecej narzedzi do modelowania
goat91 Napisano 23 Czerwiec 2011 Napisano 23 Czerwiec 2011 No dzieki za odpowiedz. Farafx--> To w sumie racja ze wiekszosc filmikow na youtube dotyczacych C4D jest w stylu dancing spheres.
makak Napisano 23 Czerwiec 2011 Napisano 23 Czerwiec 2011 Też korzystam z C4D w pracy [głównie wizki i proste animacje] i ogólnie nie narzekam. Choć jak już wspomniał jakus przydałoby się, aby Maxon coś z modelingiem ruszył.
Rekomendowane odpowiedzi