Napisano 24 Czerwiec 201113 l Witam, wrzucam pałacyk, wzorowany na Petit Trianon, chociaż nie jest to odwzorowane 1:1. Nie jest to rzecz komercyjna, dłubnięte w wolnej chwili i chociaż parę rzeczy można by poprawić (zwłaszcza materiał na portalach) to mój wewnętrzny leń mówi mi żeby to zostawić :) max 2010, vray. roślinki z evermotion, hdr jakieś darmowe, nie pamiętam skąd... Edytowane 24 Czerwiec 201113 l przez KubaW.
Napisano 24 Czerwiec 201113 l Cegły mają jakąś normalkę? Bo jak tak to nie wygląda bo strasznie płasko wyszła elewacja. Nie jest źle ale nad renderem popracuj bo IMO model w porządku. Pozdrawiam.
Napisano 24 Czerwiec 201113 l Autor Nie mają. Chyba dużo by nie pomogła, bo świecę jakąś darmową hdrką, która IMO pozostawia nieco do życzenia... Na podłożu jest normalka i wcale jej nie widać. Ale masz moje słowo, że jak się zaopatrzę w porządną hdri to jeszcze do tego usiąde :) Pzdr.
Napisano 24 Czerwiec 201113 l Masz vraya przecież więc po co ci porządne hdri. Jest tak jak się opisałeś. Leń z ciebie i tyle. Mogłeś chociaż słońce do tego wrzucić i w PS-ie się tym pobawić.
Napisano 24 Czerwiec 201113 l Autor no właśnie kiedy ja chciałem się pobawić hdrką, żeby zobaczyć jak to wygląda bez słońca :)
Napisano 24 Czerwiec 201113 l No to masz - wygląda jak kupa. Nie ma nic fajnego w świeceniu samym HDRI jesli efekty wychodzą mizerne. Dodaj do tego, choćby słabego, directa - efekt będzie na pewno lepszy. Trochę kontrastu też by się przydało. Mam wrażenie, że w miniaturce jest fragment innego obrazka, z jakąś postprodukcją, której tutaj wyraźnie brakuje.
Napisano 24 Czerwiec 201113 l Autor @ arev - no to jest słońce, mam nadzieję, że tym samym "odkupiłem" render :D
Napisano 30 Czerwiec 201113 l popieram opinie że swiecenie hdri na siłe dla idei jest bez sensu Póki co jest nijak. A więc do roboty :)