Masiff Napisano 29 Czerwiec 2011 Share Napisano 29 Czerwiec 2011 (edytowane) Witajcie! Zaczalem pracowac nad kolejna animacja dla darmowej aplikacji Crowdspottr (stara mozna obejrzec tu: http://www.crowdspottr.com/ ). W nastepnej animacji chce kontynuowac ten sam styl graficzny (pogniecony papier), ale chce zrobic to w bardziej efektowny sposob, wiec zadecydowalem, ze tla wyrenderuje w 3d. Chce sie wami podzielic procesem tworzenia, wszystkie komentarze sa mile widziane. Na pierwszy rzut pierwsza scena: Stary 2d workflow (tylko dla porownania) Nowy 3d workflow (jeszcze WIP) Wymodelowane w Maya i wyrenderowane za pomoca MentalRay. Sam jeszcze widze wiele spraw do poprawienia (lepszy displace, brakuje tekstur na kilku objektach, itd.). Pozdrawiam! :) Masiff Edytowane 2 Lipiec 2011 przez Masiff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velendil Napisano 29 Czerwiec 2011 Share Napisano 29 Czerwiec 2011 Przypada mi to do gustu, czekam na więcej : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 29 Czerwiec 2011 Share Napisano 29 Czerwiec 2011 Również mi się podoba. Będę zaglądał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 29 Czerwiec 2011 Share Napisano 29 Czerwiec 2011 (edytowane) örülök, hogy itt van újra! nie podoba mi sie siedzenie po lewej, jest takie kanciaste. Ale jest postęp, bede patrzal, co jest grane. a pognieciony papier, ciekawa sprawa. //Off: jak tam w Budapeszcie? Chcę go wreszcie zwiedzic. jakbys mnie zapomnial, to miałem tu nick Dunablaster, teraz zmienilem. //On. Edytowane 29 Czerwiec 2011 przez Camel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiff Napisano 2 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2011 Dunuś: Én is örülök! :) W Budapeszcie jest spoko, jak zawsze. Jak przyjedziesz to daj znac, mozemy skoczyc gdzies na piwko. Postepy z ostatnich 2 dni: Krzeslo z Evermotion, shader trzeba jeszcze poprawic. Planuje tez dodac jeszcze kilka malych elementów: Druga lokacja to kino. Tlo jest praktycznie gotowe: Trzecia lokacja to bar ze striptizerkami. Chce jeszcze dodac stoly, krzesla, oraz poprawic spotlighty: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velendil Napisano 2 Lipiec 2011 Share Napisano 2 Lipiec 2011 naprawdę ładnie : ) w czym to wszystko robisz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiff Napisano 2 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2011 velendil: Modelowane w Maya, tekstury sa zrobione w PS, renderowane za pomoca MeltalRay, post-pro w AfterEffects. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siter90 Napisano 2 Lipiec 2011 Share Napisano 2 Lipiec 2011 cool !!! czekam na więcej :) bardzo mi się podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiff Napisano 8 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2011 Animacja zostala dokonczona, mozna ja obejrzec tutaj: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=78324 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi