Napisano 3 Lipiec 201113 l Animacja która zwyciężyła w bitwie na intro na konferencje blendera we Wrocławiu 2011. Technicznie: pomysł: 3d + 2d program: blender 2,49 i 2,56, gimp oraz trakAXpc czas wykonania: 7 dni + rig bohaterki 2 razy tyle zadowolenie z pracy: duże wykonane w czasie wolnym po pracy
Napisano 3 Lipiec 201113 l Gratuluję! Całkiem fajny film i ciekawa stylistyka. Zdaje się, że ta konferencja odbędzie się w lipcu. Postaram się uzyskać jakieś oficjalne informacje do newsa i uzupełnić również wtedy newsa Twoim filmem.
Napisano 3 Lipiec 201113 l Autor oficjalny link konferencji : http://blender.wroclaw.pl/ Edytowane 3 Lipiec 201113 l przez obis_81
Napisano 4 Lipiec 201113 l Bardzo podoba mi sie stylistyka calego filmiku, ladnie to zrobione, gratuluje wygranej jak i wykonanej pracy bo naprawde to wszstko fajnie wyglada. Ale zeby nie bylo tak rozowo to kilka rzeczy ktore mi sie rzucily w oczy: - sama animacja postaci troche mi nie lezy, chodzi o bieg, dziewczynka robi to jakos szywno i malo naturalnie, - przydalo bys sie jakis acting, szczegolnie na twarzy dziewczynki, mogla by troche poruszac brawami itp a tymczasem on ma kamienna twarz - troche kluja w oczy ter biale kwadratowe refleksy w jej oczach, ale tak poza tym to bardzo fajne to to ;)
Napisano 6 Lipiec 201113 l Autor - sama animacja postaci troche mi nie lezy, chodzi o bieg, dziewczynka robi to jakos szywno i malo naturalnie, - przydalo bys sie jakis acting, szczegolnie na twarzy dziewczynki, mogla by troche poruszac brawami itp a tymczasem on ma kamienna twarz - troche kluja w oczy ter biale kwadratowe refleksy w jej oczach, ale tak poza tym to bardzo fajne to to ;) tak to fakt, musiałem z czegoś zrezygnować aby skończyć projekt w terminie, sam styl projektu był czymś nowym dla mnie i nie wiedziałem jak to się wszystko zgra, np. - wszystkie widoczne tu speedpainting'i są moimi pierwszymi w życiu, grunt, że całość się podoba
Napisano 27 Lipiec 201113 l Bardzo fajna animacja. Ślimak super. Ujęcia można by poskracać - zdynamizować całość [w końcu bohaterka biegnie]. BTW: Czy to Ania biegnie?