Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam jestem bardzo początkujący w dziedzinie modelów 3D. Mam do Was wielką prośbę - nigdzie nie umiałem znaleźć wyjaśnienia terminów ,które stosowane są w poradnik a zatem moją wielką prośbą jest żeby ktoś zrobił mini słowniczek przydatnych słówek. Chodzi mi o pojęcia typu low-poly,normal itd. Nie rozumiem tych pojęć co skutecznie mi utrudnia zrozumienie poradników.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

• Odpowiedzi 7
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Dziękuję za odpowiedź. Nie znam dobrze angielskiego a tym bardziej pojęć związanych z obiektami 3D. Więc jeśli ktoś mógłby mi podsunąć taki słowniczek po polsku bym był bardzo wdzięczny. I proszę nie pisać postów typu "naucz się angielskiego" bo nie o to chodzi.

Napisano
"naucz się angielskiego" bo nie o to chodzi.

hym... niestety o to tu chodzi. Wiekszosc materialow o grafice jest po angielsku, tak samo jak wiekszosc terminow jest zadko spolszczana. Z tego co kojaze nikt nie napisal do tej pory "slowniczka pojec graficznych" po polsku.

Napisano

Nawet nie wiesz ile mądrości jest w "naucz się angielskiego". Słowniczka polskich terminów nie ma bo wszyscy tutaj gadają branżowym językiem (czyli w sumie prócz spójników i składni to jest angielski). Innej drogi nie ma.

Napisano

Tak to by był najlepszy sposób. Ale ile osób tutaj zna te słówka ,a zatem czemu nie mógłby ktoś pomóc i wytłumaczyć tych kilkunastu podstawowych słówek? Myślę że to nie jest wygórowana prośba ,a jeżeli tak to przepraszam za kłopot.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności