dimaxion Napisano 29 Lipiec 2011 Share Napisano 29 Lipiec 2011 Witam, Dzisiaj mam trochę pytań:) Tym razem chodzi o powolność w obliczeniach niektórych operacji jak np Spacing Tool. Zanim doczekam się efektu powielenia obiektu (powiedzmy 500 kopii) na ścieżce spline'a, mam czas na wyjście na siku:). Jest na to jakiś sposób? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 29 Lipiec 2011 Share Napisano 29 Lipiec 2011 Akurat spacing tool zawsze był taki powolny. Jaka wersja maxa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimaxion Napisano 29 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2011 to jest 2012. Są też inne funkcje, które działają jak krew z ucha... Przeskakiwanie z viewportu np do okna V-Ray Messages (chociażby po to, żeby je zamknąć) trwa ok 5/7sekund. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 29 Lipiec 2011 Share Napisano 29 Lipiec 2011 To już dziwne. Może masz zaśmieconego kompa po prostu (albo pirata). Na moim wiekowym sprzęcie wiele rzeczy działa powoli, ale kiedy dobrze zorganizować pracę to nie ma na co narzekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimaxion Napisano 29 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2011 na kompie nie ma bałaganu. Komputer firmowy 2Xeony 2,66 (8 rdzeni) 16GB 800MHz, graficzka też niczego sobie... nie mam pojęcia co jest grane. Wszystko jest też legalne... od modeli samochodów po maxowskie boxy:), Max, Vray i każdy inny plug Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 29 Lipiec 2011 Share Napisano 29 Lipiec 2011 Kurcze w takim razie dziwne to jest bardzo. Mówiłem że mental lapszy:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimaxion Napisano 29 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2011 hehe czy lepszy... na pewno nie tańszy, ale za te 18000,-, które za niego dałem, dostałem też Maxa w pakiecie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi