Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Napewno wielu z was kojarzy ten samochód, ale jest on co nie co zmieniony. Oparty jest jest na klasyku Mercedesie 300SL. Pozmieniany ma przód trochę tył i zdjęto z niego zderzaki.

mercedespanamericana.jpg

mercedesgullwing.jpg

Blender,Yafray,PS

• Odpowiedzi 7
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Autko fajne, ale widać ziarnistość? na niektórych elementach, krańcach samochodu. Nie wiem czym to jest spowodowane, na renderingu w Blenderze się nie znam.

Po za tym może jakieś inne ujęcia, scenka by się przydała ;)

Napisano

Wszystko niby fajnie - modeling, rendering, studio, tylko po kiego grzyba tak oszpecić jedno z najładniejszych autek???? Jak widzę na przykład na ulicy BMW 316/e30 to nie ma szans żeby jakiś domorosły artysta się za nią nie zabrał i nie dodał jej paru "extra" elementów, obniżył zawieszenia i generalnie nie przerobił na maszkarona. Po co? Dekle zamiast felg w niektórych samochodach są jak najbardziej na miejscu. Mercedes 300SL i Volvo 1800s to najlepsze przykłady.

Napisano

Po co zmieniać takie samochody? Odpowiedź jest bardzo prosta. Samochód zrobiłem na zlecenie klienta, zażyczył sobie taki model więc ja go zrobiłem. Pozatym samochód jak dla mnie dostał trochę bardziej drapieżnego wyglądu, ale jest to oczywiście moje zdanie, aczkolwiek z drugiej strony takie samochody mają swój urok i wszelkie przeróbki psują wizerunek, Klasyka.

Pozdrawiam.

Napisano

No cóż - rozumiem - klienci bywają różni. Troszkę dziwi mnie natomiast niedosamplowanie materiału metalu. Radziłbym zwracać uwagę na takie detale przy produkcjach komercyjnych, bo to później złe wrażenie w portfolio robi.

Napisano

Mnie się podoba, choć osobiście bardziej wolę tradycyjnego 300SL :-).

Fakt, niedosamplowanie strasznie się rzuca w oczy, szczególnie na felgach.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności