Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam 3 pytania odnośnie rednerowania animacji w Vray 2.0 i 3ds'ie 2011.

1. Podczas startu rednerowania vray informuje mnie o braku "Assing File" i że przez to mogą być utracone klatki, co to takiego ?

2. Jak mam zapisać animację po skończeniu renderowania ? Kiedy daję standardowo na tą dyskietkę, wybieram żeby zapisał jako "AVI" i jakość "Uncopressed" to zapisuje mi film który waży 200 kb i jest to jedna klatka :/

3. Czy podczas renderowania mogę spokojnie zmieniać wykorzystywanie przez maxa rdzeni procesora ? Czyli w dzień daję na 4 bo oglądam filmy na komputerze lub serwuję po sieci, a na noc jak nic nie robię to daję 6, nie zaszkodzi to ?

Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam :)

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

1. Assign file informuje Cie o braku auto zapisu każdej klatki z osobna. Renderując do avi to nie problem ale tak się nie robi).

2. W common zafajkuj sobie Render output i wybierz jakiś format jpg,png,tif..

3. Rdzenie możesz dowolnie tasować, nie zaszkodzi ale wiadomo bez rdzenia czy dwóch będzie dłużej mielił.

Napisano
  • Autor

Rozumiem, a jak powinienem renderować ? Do jakiego formatu ? I jaki najlepiej format dać do tego Redner Output ?

Napisano

jak masz do wykorzystania alphy to png,tiff a jak obrazek prosto z rendera to jpg wystarczy. Choć osobiście polecał bym png.

Napisano
  • Autor

I jak ustawiłem ten render output to później jak będę miał te 101 png'ków to w jakimś oddzielnym programie poskładać to do kupy ?

Napisano
  • Autor

Rozumiem, dziękuję ci bardzo za pomoc. Pozwolę sobie dać reputa :)

Napisano

1. Masz ustawione klatki od X do Y ale nie podałeś miejsca ich zapisu. Wobec tego soft zapisze tylko jedną klatkę. Ustawia się to w Render Output

2. Nie renderuj bezpośrednio do AVI bo to się zemści. Renderuj pojedyncze klatki a potem je połącz innym softem.

3. Możesz śmiało zmienić priorytet całego softu na troszkę niższy, a nie pojedyncze rdzenie.