Napisano 2 Sierpień 201113 l Witam Chcę połączyć video z obiektem 3d Używam trzech programów: PFTrack 5.0 3D Max 2009 Edius 5.0 Mam problem jak schować obiekt za budynek lub drzewo itp. dołączam obrazek i video o co mi chodzi. wybrałem 3 fragmenty filmu: 3:39 wychodzi za chojki 3:59 ----||--- za sosny 4:34 --------||-------- Widziałem też na Youtube ufo wylatujące za budynku i nie jest to produkcja Hollywood. Szukam tutoriali albo jakiś krótki opis jak to zrobić czy ktoś morze mi pomóc. Z góry Dziękuję
Napisano 2 Sierpień 201113 l Tutaj wystarczy prosty rotoscoping. W jakims sofcie do postprodukcji (np After Effects nie wiem czy Edius ma takie możliwości) nałóż maskę na drzewo i ją zanimuj klatka po klatce.
Napisano 2 Sierpień 201113 l After Effects odpada jestem zielony w tym programie nie miałem z nim do czynienia ale poszukam na temat rotoscoping do Ediusa Dzięki wielkie.
Napisano 12 Październik 201113 l Wstaw w maxie obiekt, który będzie miał kształt drzewa, ustaw go w odpowiednim miejscu, i nałóż mu materiał Matte/schadow. Nic więcej nie trzeba kombinować. Nie musisz dokładnie odtwarzać całego drzewa. Wystarczy walec odpowiednio ukształtowany. Matte/Shadow to jest materiał, który przyjmuje kolor tła. Dla kamery staje się niewidoczny, a normalnie przysłania inne obiekty. Efekt jest taki, że powstaje wrażenie, że drzewo przysłania twojego stwora.