AdiJager Napisano 6 Sierpień 2011 Share Napisano 6 Sierpień 2011 Drobny problem: mam zaimportowany pojazd składający się z 80+ obiektów, gdzie każdy mesh ma pivot umieszczony w pkt 0.0.0. Jest jakaś opcja albo przynajmniej skrypt, który wycentruje mi pivot na każdym obiekcie z osobna? Max 2012 x64 Jeżeli pytanie jest głupie to z góry przepraszam ;-) Wujek google odkopał mi tylko jakiś stary skrypt do majki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 6 Sierpień 2011 Share Napisano 6 Sierpień 2011 Transform Toolbox.W menu Edit masz,zaznaczasz wszystkie obiekty,klikasz center i gotowe:) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdiJager Napisano 6 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2011 Okej. Masz repa i wielkie dzięki ;-) Temat do zamknięcia. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 6 Sierpień 2011 Share Napisano 6 Sierpień 2011 oj tam do zamkiecia, a mozna pivota ustawic na wybranym vertexie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebx Napisano 6 Sierpień 2011 Share Napisano 6 Sierpień 2011 Proszę bardzo: http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/pivot-by-2-vertex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 6 Sierpień 2011 Share Napisano 6 Sierpień 2011 (edytowane) a dzięki, właśnie uczę się maxa i tak się zastanawiałem... ale można to zrobić włączając snapowanie do vertexa... prościej chyba ;) Mam na myśli working pivot - czy jak to się zwie, ale chyba działa chwilowo i nie jest wygodne. ad. sorka, już mi się udało, affect pivot only i snapowanie vertex+pivot :-) Edytowane 6 Sierpień 2011 przez Chrupek3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi