aresso Napisano 8 Sierpień 2011 Share Napisano 8 Sierpień 2011 (edytowane) Witam wszystkich, mam dość zapewne nietypowy problem - w mojej scenie (ok 900 000 poligonów) po otwarciu, wysoko poligonowe obiekty - np kilka eames chair, flakony, kieliszki itp - wyświetlają się jako przezroczyste boxy, a przy obracaniu sceny we viewporcie na chwilę pokazuje się ich siatka jako czerwone edge. Jest to dość problematyczne, na dodatek przy próbie zmergowania takiego obiektu do innej sceny max dość często się 'wywala' i zapisuje mi scenę do backupów. Gdybym nie dość jasno się wyraził załączę screeny z opisanym problemem. Jeżeli ktoś już przez coś takiego przechodził prosiłbym o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Edytowane 8 Sierpień 2011 przez aresso dodanie załącznika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 8 Sierpień 2011 Share Napisano 8 Sierpień 2011 Na początek zainstaluj najnowsze ServicePacki i HotFixy do maxa na którym pracujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aresso Napisano 8 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2011 zapomniałem dodać - 3DS Max 2011. W sumie można by zacząć od oczywistego - dzięki artur za podpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 8 Sierpień 2011 Share Napisano 8 Sierpień 2011 2 sprawa, moze grafa nie wyrabia, i zamienia wszystko czego nie moze wczytac do boundary box Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 8 Sierpień 2011 Share Napisano 8 Sierpień 2011 Właśnie,nie włączyłes przypakiem adaptive degradation? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 8 Sierpień 2011 Share Napisano 8 Sierpień 2011 To jest chyba domyślnie włączone. Przycisk "O" to przełącza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 8 Sierpień 2011 Share Napisano 8 Sierpień 2011 Możliwe,u mnie jest wyłączone akurat i nie pamiętam jak było domyślnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aresso Napisano 10 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2011 dzięki wszystkim za odpowiedzi - najprostsze rozwiązanie okazało się najskuteczniejsze - pomogło SP i hotfix :) A przy tak sporych scenach zawsze mam włączone AD :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi