Napisano 18 Sierpień 201113 l Adobe przedstawia nowe narzędzie do tworzenia stron internetowych przeznaczone dla projektantów graficznych - Muse.Dostępna jest publiczna wersja beta nowego oprogramowania do projektowania stron internetowych w formacie HTML bez pisania kodu. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1951
Napisano 18 Sierpień 201113 l Autor No właśnie. Jestem ciekawy czy faktycznie jest, aż takie zapotrzebowanie na tego typu aplikacje. Muszę sprawdzić jak wygląda kod zwracany przez to.
Napisano 18 Sierpień 201113 l płaci się za to 180 dolków rocznie albo 20$ miesięcznie. Integruje się z tego co widzę z php ale obsługa błędów jest jeszcze dosyć słaba, część jest poprawiana w kodzie (nie obsługiwana bezposrednio z edytora WYSIWYG) - z tego co wiem appka pozwala pracować w kodzie, nie śmieci w kodzie bardziej ode mnie ;) ale jeszcze SEO ma nie dopracowane. Nie mniej fajna sprawa - jeżeli jeszcze uwolnią api do wtyczek to będzie dobra rzecz.
Napisano 18 Sierpień 201113 l Super! Na 100% używałbym tego gdybym robil www. Lecz nie można zapomnieć, że to już drugie podejście adobe do robienia stron przez grafików- bez kodu i z łatwością. Nie pamiętam nazwy poprzedniego programu ale wyszedł on tak prymitywny, ze dało się w nim zrobić jedynie interaktywna wizytówkę :\
Napisano 19 Sierpień 201113 l Do wizytówki ok, ale np. co z późniejszą edycją treści? Rozumiem, że brak tu żadnego panelu administracyjnego, w którym można by edytować treść. Trzeba w takim przypadku ponownie odpalić program w Muse i zmieniać. A co jeśli stronka jest robiona przez developera a aktualizować ma ją nie posiadający wiedzy technicznej klient?
Napisano 20 Sierpień 201113 l To jest przyszłość projektowania stron www , zaprojektowanie strony w Muse, a potem wdrążenie go do Wordpress'a to jest Ku...a!!!! to,