JoseConseco Napisano 22 Sierpień 2011 Share Napisano 22 Sierpień 2011 (edytowane) Przy eksporcie do cryengine pojawia mi się komunikat : .. cośtam cośtam .. degenerated faces... cośtam.. No i mi zaznacza trójkąty z degenerated faces i co dalej? Jak je poprawić? Dodam że mesh był robiony w blenderze -> obj -> import 3ds max. Próbowałem googla ale nic konkretnego nie wyskoczyło... (znaczy coś o 'poly filter' - pod XSI ale nie mam XSI). Edytowane 22 Sierpień 2011 przez JoseConseco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 22 Sierpień 2011 Share Napisano 22 Sierpień 2011 http://www.crydev.net/viewtopic.php?f=315&t=69289 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoseConseco Napisano 22 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2011 mafida, dzięki ale też to widziełem i nie pomogło. Ale przynajmniej wpadłem na to, że te fejsy były za małe i w przybliżeniu silnik traktował je jako o zerowej powierzchni. Rozwiązanie: powiększyć cały model kilka razy, i reset Xforma na wszelki wypadek (nie wiem co co ten xform ale często się przewija w rozwiązaniu różnych problemów ;D ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi