Napisano 26 Sierpień 201113 l Obiekt wykonany w programie Mudbox, całość wyrenderowana w 3ds max 2009, Vray 1.5, tekstura photoshop. W tle miała być preria, którą wykonałem, jednakże ze względu na ograniczenia sprzętowe program zawieszał się w czasie renderingu. Grafika w całości http://belaiel.files.wordpress.com/2011/08/dziewczyna.jpg Pozdrawiam
Napisano 26 Sierpień 201113 l Obrazek OK ale podłączam się do przedmówcy. Dosyć "męska" ta dziewczyna. Szczególnie szczęka.
Napisano 26 Sierpień 201113 l Jak na początki źle nie jest ale sculpting musisz poćwiczyć. Może nawet nie tyle co scuplting co anatomie i portretowanie. Odstaje to od dzisiejszych standardów cg. Teksturka miła ale mogłaby być w lepszej jakości. Jak robisz projekcje to staraj się znajdywać obrazki o 2 razy większej rozdzielczości niż docelowa tekstura. Jotpegi zawsze mają jakąś kompresje co skutkuje czasem dziwnymi pixelami i przejściami kolorów. Jak kilkoma pixelami kolorujemy jeden to większa szansa że to się ładnie wymiesza.
Napisano 27 Sierpień 201113 l Autor To fakt nie wszystko poszło gładko, powiedzmy taka końska uroda :)
Napisano 27 Sierpień 201113 l Z czasem. Ja ostatnio oglądałem swoje pierwsze sculpty sprzed półtora roku i nie ogarniam jak mogły mi się wtedy podobać. ;)
Napisano 27 Sierpień 201113 l Autor Dokładnie chyba każdy to przeżywa ja patrząc na swoje stare grafy mam to samo. Ale w tamtym czasie jarały i się podobały. Po drugie to my je stworzyliśmy z własnej wyobraźni lub podglądając i czerpiąc z tego pomysł. Pozdro.