Dynamico Napisano 27 Sierpień 2011 Napisano 27 Sierpień 2011 (edytowane) Chciałbym zrobić z tego naprawdę ładny obrazek. 3ds max 20122 - vray 2.0 - PS Światło: vray sun, w oknie vray skylight portal i jeszcze jeden vraylight po prawej ale chyba tylko na kaloryferze widać jego obecność. Modele i materiały (poza tłem za oknem) moje. Teraz widzę, że lampa znika na tle białej żaluzji. Chciałbym zastosować rzeczywiste materiały ale np. płytki podłogowe u naszych producentów wystepują głównie w kolorach beżowo-brązowych co mi zupełnie nie pasuje. Tu próbowałem zastosować nieliczne inne - opoczno jazz. Co jeszcze powinienem dodać a co usunąć Waszym zdaniem. A tu większy http://dnstudio.pl/img/4.png Edytowane 30 Sierpień 2011 przez Dynamico
s_vimes Napisano 29 Sierpień 2011 Napisano 29 Sierpień 2011 (edytowane) Jak dla mnie to płytka do tego wnetrza jest za mała , np paradyż ma całkiem ciekawe płytki i nie koniecznie w tych barwach co wymieniłeś natomist sa to gabaryty zblizone do 60x60 np http://www.paradyz.com.pl/Collection/living-room/taranto. Ze strony mozna pobrac wszytkie kolekcje ich tekstury. Co do tego co dodac a co wywalic to zalezy jaka funkcje ma stanowic ten pokuj czy to jest jadalnia czy kawałek salonu wypoczynkowego z tv. Np czerwona wazon i ta doniczka won bo sie zlewaja ze sciana natomiast wsadziłbym pod okno jkais kwiatek duży, na stół warto by było troche nawrzucac smieci na krzesli jesli to nie problem jakis ciuch wiszacy to wtedy to wnetrze zacznie troche zyc mozna na szafce dodac jakis sprzet grajacy lub tv ale to własciwie jest zalezne od tego jaka funkcje ma spoełniac ten pokuj czyli od widzimisie autora. I taka mała uwaga masz niezgodne oswietlenie z cieniowaniem na widoczku za oknem i jeszcze na płytkach w blizszym kadrze nie widac poprzecznego podziału Edytowane 29 Sierpień 2011 przez s_vimes
Vega Napisano 29 Sierpień 2011 Napisano 29 Sierpień 2011 Witam, proszę zmienić nazwę tematu na zgodną z regulaminem działu WIP. Nazwę tematu możesz zmienić edytując pierwszy post. Edycja -> Wyślij (zaawansowane).
3DDeo Napisano 29 Sierpień 2011 Napisano 29 Sierpień 2011 zgadzam się z przedmówca do tego pomieszczenia zdecydowanie większe płytki i spróbował bym może coś w kolorkach po testować bo ten zielony cos mi nie pasuje.... do czerwono białego i ciemnego (podłoga) wnętrza może zamiast zielonych krzeseł i stołu zrobić go czerwonego a zamiast czerwonej ściany zrobić ja czarną a na tej szafce jakieś czerwone dodatki na pewna będą bardzo ładnie komponować z czarnym tłem... albo może zamiast tej szafki zrobić wnękę z jakimś podświetleniem czarna ściana ... a podświetlenie w tej wnęce np. czerwone i jakaś figurkę lub kwiatek albo coś w tym stylu... nie wiem to moje sugestie nie koniecznie trzeba się nimi zgadzać wiec proszę mnie nie krytykować :D pozdrawiam
s_vimes Napisano 30 Sierpień 2011 Napisano 30 Sierpień 2011 Przy takiej kolorystyce mozna by było pójść w stylistyke japońską oczywiście tak jak powiedział 3DDeo usówamy w takim przypadku kolor zielony tylko ja nie jestem pewiem czy naszemu autorowi chodzi o to bysmy mu przerobili jego prace całkowicie pod nasz gust ;)
Dynamico Napisano 30 Sierpień 2011 Autor Napisano 30 Sierpień 2011 (edytowane) Jak najbardziej oczekuję sugestii. Co prawda ta praca niestety już "poszła w świat" ale mimo to dzisiaj spróbuję zastosować przynajmniej część proponowanych przez Was zmian. @s_vimes: stylistyka japońska? Zaproponuj zmiany. Ale obawiam się, że naprawdę trzeba by zmienić całkowicie meble pozostawiając kolory. A do tego muszę się trzymać określonego zakresu dostępnego wyposażenia. Ale zaproponuj. :-) @3DDeo: czerwony z zielonym akurat sa jak najbardziej dopuszczalne według zasad doboru barw. Ale ciemna podłoga to faktycznie juz za dużo. Edytowane 30 Sierpień 2011 przez Dynamico
s_vimes Napisano 30 Sierpień 2011 Napisano 30 Sierpień 2011 (edytowane) Kolorystyka pasyje do stylizacja japońskie bo tam głownymi koromi jest biały czerwony i czarny( nie koniecznie czarne moze byc wenge) np mozesz zmienic lampe na cos w takim stylu https://domswiatla.pl/cat/107/lampy_orientalne?mm=otl&gclid=CNPSrqSp96oCFYkXzQodxj9O2g modele mozan zmajstrowac samemu szczególnie ze producent podaje wymiary albo wstawic którąś z lamp stojacych na podłodze, co do mebli to tu masz strone popatrzec zawsze warto http://www.duchjaponii.pl/?grupa=40. Sciane czerwona moza zrobić z dwóch elementów wystajacych na powiedzmy 8 cm a srodek zostawic lekka wnekę w która wrzucisz na scianie jakiś ornament pełno tego nie koniecznie litery ( zebys klientowi nie wstawił ceny kurczaka po kańtońsku) jest teraz pełno ornamentów orientalnych do nabycia i znalezienia w internecie czesci wystajace z gk mozna ciekawie podświetlic listwmi led. Mozna takze sufit zrobic w formie duzych prostokatówbiałej barwy ale z lekimi zaokragleniami katów i i dzielacymi je elementami drewnianymi. Tak szczerze mówiac to sie pomysłow cisnie cał masa tylko jedno jesli japonistyka to zaluzje raczej bambusowe Tak mnie tkneło co podłogi to tęz raczej drewno albo płyka imitujaca drewno co moze dodac ciekawego efektu bo masz całkiem spora game takich płytek w barwach ciemnych z róznymi rozjaśniniami Edytowane 30 Sierpień 2011 przez s_vimes
Rekomendowane odpowiedzi