Napisano 29 Sierpień 201113 l Witam, postanowiłem założyć teczkę 2d. Sprawiłem sobie wreszcie tablet i można zacząć tworzyć. Zaczynam od obrazka, który sobie teraz tworzę. To może zaboleć, no ale cóż - do odważnych świat należy. Liczę na jakieś podpowiedzi, sugestie, komentarze, cokolwiek. Edytowane 18 Wrzesień 201113 l przez dR. Mahoney
Napisano 18 Wrzesień 201113 l Hejka, prace wydają mi się źle zakomponowane. W jednej przeważa czerń, w drugiej woda. Brakuje linii, które prowadziły by wzrok. Dinozaur jest z kolei wycentrowany i przytłoczony przez ten cały las. Polecę Ci coś, co sam zacząłem przerabiać - Andrew Loomis - Creative Illustration. To powinno Ci pomóc. Kiedyś mi to chyba Coyot polecił, ale angielski tekst mnie odstraszył. Teraz powolutku zaczynam studiować raz jeszcze ;)
Napisano 18 Wrzesień 201113 l Autor Hej, zerknę na tą pozycję, na pewno nie zaszkodzi :) . Trzeba iść do przodu, aby nie było błędów później hehe. Tymczasem dodaję kolejny rysunek, z dzisiaj, teraz jakieś parę godzinek robiłem, wzorując się na jakimś zdjęciu. Edytowane 18 Wrzesień 201113 l przez dR. Mahoney
Napisano 19 Wrzesień 201113 l o ten ostatni fajnie wychodzi tylko mam wrażenie,że jeszcze trzeba dużo popracować nad lewą stroną "kanionu" bo jakoś tak się rozmydla.
Napisano 19 Wrzesień 201113 l Heh, widzę, że cały czas trzymasz się jednego kadru. Główny temat po prawej i przeeestrzeeeń. Kanion chyba zaczyna się psuć w okolicach rzeki. Mnie taka tematyka specjalnie nie ciekawi, ale poza tym większych błędów czy uchybień nie dostrzegam.
Napisano 19 Wrzesień 201113 l Autor CUKIERASS: podziubdziam jeszcze tę lewą stronę jak sugerujesz. Wish69: to chyba wynika z przyzwyczajenia do formatu 16:9, ekranu itd. i przez plansze tego formatu na uczelni. Widzę, że wszysdtko robie pod widescreen heh. Trzeba to złamać.
Napisano 19 Wrzesień 201113 l Zacznij eksperymentować, bo zaraz zaczniej kopiować samego siebie ;) Jest masa różnych kompozycji, kombinuj :D
Napisano 22 Wrzesień 201113 l Fajnie, fajnie, chociaż trochę "sianowate", ale z każdym następnym szkicem będzie coraz lepiej, więc nie przestawaj. ;0
Napisano 22 Wrzesień 201113 l Autor O, właśnie mi się przypomniało, miałem zapytać tutaj. Ktoś zna jakąś książkę/źródło z proporcjami ciała, coś o anatomii też, pozach itd?
Napisano 22 Wrzesień 201113 l O, właśnie mi się przypomniało, miałem zapytać tutaj. Ktoś zna jakąś książkę/źródło z proporcjami ciała, coś o anatomii też, pozach itd? Z książek, to masz np. "Anatomię dla Artystów Fantasy" Glenna Fabry'ego i reszte książek z tej serii, chociaż dużo to ja się stamtąd nie nauczyłem, w dodatku niektóre prace są przeciętne. Masz też strony, np.: http://www.posemaniacs.com/ tam masz po prawej różne kategorie od "30 second drawing" po "hands for drawing", sprawdź każdą kategorię. ;)