dR. Mahoney Napisano 29 Sierpień 2011 Share Napisano 29 Sierpień 2011 (edytowane) Witam, postanowiłem założyć teczkę 2d. Sprawiłem sobie wreszcie tablet i można zacząć tworzyć. Zaczynam od obrazka, który sobie teraz tworzę. To może zaboleć, no ale cóż - do odważnych świat należy. Liczę na jakieś podpowiedzi, sugestie, komentarze, cokolwiek. Edytowane 18 Wrzesień 2011 przez dR. Mahoney Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dR. Mahoney Napisano 1 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2011 Drugie wypociny, w ramach ćwiczeń nad światłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dR. Mahoney Napisano 18 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2011 kolejny rysunek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wish69 Napisano 18 Wrzesień 2011 Share Napisano 18 Wrzesień 2011 Hejka, prace wydają mi się źle zakomponowane. W jednej przeważa czerń, w drugiej woda. Brakuje linii, które prowadziły by wzrok. Dinozaur jest z kolei wycentrowany i przytłoczony przez ten cały las. Polecę Ci coś, co sam zacząłem przerabiać - Andrew Loomis - Creative Illustration. To powinno Ci pomóc. Kiedyś mi to chyba Coyot polecił, ale angielski tekst mnie odstraszył. Teraz powolutku zaczynam studiować raz jeszcze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dR. Mahoney Napisano 18 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2011 (edytowane) Hej, zerknę na tą pozycję, na pewno nie zaszkodzi :) . Trzeba iść do przodu, aby nie było błędów później hehe. Tymczasem dodaję kolejny rysunek, z dzisiaj, teraz jakieś parę godzinek robiłem, wzorując się na jakimś zdjęciu. Edytowane 18 Wrzesień 2011 przez dR. Mahoney Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUKIERASS Napisano 19 Wrzesień 2011 Share Napisano 19 Wrzesień 2011 o ten ostatni fajnie wychodzi tylko mam wrażenie,że jeszcze trzeba dużo popracować nad lewą stroną "kanionu" bo jakoś tak się rozmydla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wish69 Napisano 19 Wrzesień 2011 Share Napisano 19 Wrzesień 2011 Heh, widzę, że cały czas trzymasz się jednego kadru. Główny temat po prawej i przeeestrzeeeń. Kanion chyba zaczyna się psuć w okolicach rzeki. Mnie taka tematyka specjalnie nie ciekawi, ale poza tym większych błędów czy uchybień nie dostrzegam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dR. Mahoney Napisano 19 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2011 CUKIERASS: podziubdziam jeszcze tę lewą stronę jak sugerujesz. Wish69: to chyba wynika z przyzwyczajenia do formatu 16:9, ekranu itd. i przez plansze tego formatu na uczelni. Widzę, że wszysdtko robie pod widescreen heh. Trzeba to złamać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wish69 Napisano 19 Wrzesień 2011 Share Napisano 19 Wrzesień 2011 Zacznij eksperymentować, bo zaraz zaczniej kopiować samego siebie ;) Jest masa różnych kompozycji, kombinuj :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dR. Mahoney Napisano 19 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2011 Trochę poprawiłem tą lewą stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dR. Mahoney Napisano 22 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2011 Takie ćwiczenie/próba. Najgorzej chyba z tą nogą heh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groch Napisano 22 Wrzesień 2011 Share Napisano 22 Wrzesień 2011 Fajnie, fajnie, chociaż trochę "sianowate", ale z każdym następnym szkicem będzie coraz lepiej, więc nie przestawaj. ;0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dR. Mahoney Napisano 22 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2011 O, właśnie mi się przypomniało, miałem zapytać tutaj. Ktoś zna jakąś książkę/źródło z proporcjami ciała, coś o anatomii też, pozach itd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groch Napisano 22 Wrzesień 2011 Share Napisano 22 Wrzesień 2011 O, właśnie mi się przypomniało, miałem zapytać tutaj. Ktoś zna jakąś książkę/źródło z proporcjami ciała, coś o anatomii też, pozach itd? Z książek, to masz np. "Anatomię dla Artystów Fantasy" Glenna Fabry'ego i reszte książek z tej serii, chociaż dużo to ja się stamtąd nie nauczyłem, w dodatku niektóre prace są przeciętne. Masz też strony, np.: http://www.posemaniacs.com/ tam masz po prawej różne kategorie od "30 second drawing" po "hands for drawing", sprawdź każdą kategorię. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dR. Mahoney Napisano 22 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2011 O, dziękuję pięknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi