Beatou Napisano 1 Lipiec 2004 Napisano 1 Lipiec 2004 Wiem, że to już było, ale chcę przedstawić swoją wizję ;] Nad scenką troche siedziałem... w sumie proste bryły ale figurki to żmudna robota (nie robiłem ich pojedynczo). Scenka renderuje się 8 min na kompie Athlon XP 1800+, grafika zintegrowana MX 400 i 394 RAM DDR...myszka AU-tech... ;] Software - Max 5 bez dodatków ;] Właśnie szukam brazila...
Marcin Napisano 1 Lipiec 2004 Napisano 1 Lipiec 2004 szkoda troszke swiatla.....widac ze jest to swiatlo omini....bo jezeli byl by to object-light to cienie byly by bardziej rozproszone wraz z ich odlegloscia.... ogolnie jest spoko ale lepiej by wygladalo gdyby szachy byly porozstawiane....no i niestety pusto tam dalej taka niepewna ciemnosc.....tyle odemnie....
max_1989 Napisano 4 Lipiec 2004 Napisano 4 Lipiec 2004 Doradził był ci dać jedno skylight + Target Direct i ponownie wykonać render, lepszy efekt murowany :)
kozioo Napisano 4 Lipiec 2004 Napisano 4 Lipiec 2004 Podobają mi sie materiały na figurach i szachownicy. Ze stolikiem jest troszke gorzej. Z lampą tez nienajlepiej, ale bardzo fajnie wyszedł ten glow na kloszu. Tak jak juz zostalo wspomniene - oświetlenie do poprawy:) Poza tym - całkiem przyjemnie
Orion Napisano 4 Lipiec 2004 Napisano 4 Lipiec 2004 Przyjemnie się na to patrzy, tylko efekt psuje mi ta czarna czeluść nad biurkiem. Fajnie jakbyś wstawił tam jakiś dywan
Beatou Napisano 4 Lipiec 2004 Autor Napisano 4 Lipiec 2004 Pudełko zapałek i zapałka to moja inna praca ;] http://3d.goblix.com/gfx/big/faja.jpg A z oświetleniem to ja zawsze mam problemy ;] Mogę to zmienić a tu dodam tylko linka do nowej pracy... nie ma sensu wstawiać całej... jeszcze moderatorzy mnie pojadą że robię WIP\'a ;] hehehe Beatou P.S. Jak poprawię to zapodam new szachy ;] P.P.S. Właśnie się dowiedziałem że scenka poszła z formatkiem ;] Tak to jest jak się zapisuje sceny w katalogu Max\'a.....no ale przynajmniej fajkę mam ;] [Wyedytowany dnia 4-7-2004 > Beatou]
Rekomendowane odpowiedzi