Beatou Posted July 1, 2004 Share Posted July 1, 2004 Wiem, że to już było, ale chcę przedstawić swoją wizję ;] Nad scenką troche siedziałem... w sumie proste bryły ale figurki to żmudna robota (nie robiłem ich pojedynczo). Scenka renderuje się 8 min na kompie Athlon XP 1800+, grafika zintegrowana MX 400 i 394 RAM DDR...myszka AU-tech... ;] Software - Max 5 bez dodatków ;] Właśnie szukam brazila... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted July 1, 2004 Share Posted July 1, 2004 szkoda troszke swiatla.....widac ze jest to swiatlo omini....bo jezeli byl by to object-light to cienie byly by bardziej rozproszone wraz z ich odlegloscia.... ogolnie jest spoko ale lepiej by wygladalo gdyby szachy byly porozstawiane....no i niestety pusto tam dalej taka niepewna ciemnosc.....tyle odemnie.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
max_1989 Posted July 4, 2004 Share Posted July 4, 2004 Doradził był ci dać jedno skylight + Target Direct i ponownie wykonać render, lepszy efekt murowany :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozioo Posted July 4, 2004 Share Posted July 4, 2004 Podobają mi sie materiały na figurach i szachownicy. Ze stolikiem jest troszke gorzej. Z lampą tez nienajlepiej, ale bardzo fajnie wyszedł ten glow na kloszu. Tak jak juz zostalo wspomniene - oświetlenie do poprawy:) Poza tym - całkiem przyjemnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orion Posted July 4, 2004 Share Posted July 4, 2004 Przyjemnie się na to patrzy, tylko efekt psuje mi ta czarna czeluść nad biurkiem. Fajnie jakbyś wstawił tam jakiś dywan Link to comment Share on other sites More sharing options...
kx Posted July 4, 2004 Share Posted July 4, 2004 ale pudelko od zapalek i zapalka jak prawdziwe :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beatou Posted July 4, 2004 Author Share Posted July 4, 2004 Pudełko zapałek i zapałka to moja inna praca ;] http://3d.goblix.com/gfx/big/faja.jpg A z oświetleniem to ja zawsze mam problemy ;] Mogę to zmienić a tu dodam tylko linka do nowej pracy... nie ma sensu wstawiać całej... jeszcze moderatorzy mnie pojadą że robię WIP\'a ;] hehehe Beatou P.S. Jak poprawię to zapodam new szachy ;] P.P.S. Właśnie się dowiedziałem że scenka poszła z formatkiem ;] Tak to jest jak się zapisuje sceny w katalogu Max\'a.....no ale przynajmniej fajkę mam ;] [Wyedytowany dnia 4-7-2004 > Beatou] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts