Skocz do zawartości

Obiekt 3d: Pyłek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Wrzucam coś co ostatnio zrobiłem - pyłek. To był właściwie taki spidzik, ale wyszło całkiem ok moim zdaniem.

01

Troche sie jeszcze tym pobawilem, wrzucilem do Photoshopa i InDesign2. Ostrzegam od razu, ze nie znam sie na skladzie tekstu, DTP itd. Jest to totalna amatorka w tym zakresie, wiec jest pewnie masa bledow, ale to byla raczej zabawa. (tekst to oczywiscie \"blind text\")

Wersja duza

Wersja mala

• Odpowiedzi 24
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Dzieki. Fajnie, ze sie podoba.

Michas: nie jest to zaden konkretny pylek, wzorowalem sie troche na pylkach, ktore znalazlem w sieci.

Damian: tez o tym myslalem, zeby zrobic jeszcze jedna scene z pylkami z przudu z i z tyly, fajnie by to wygladalo (dof by dal fajny efekt). Nie mialem i nie mam na razie czasu zeby robic taki render, ale moze niebawem cos takiego zrobie.

[Wyedytowany dnia 2-7-2004 > Chalek]

Mateusz: Tak, pokombinuje jeszcze z ta scenka jak bede mial chwile czasu. Pewnie wszedles tu tylko dlatego, ze myslales, ze zobaczysz jakis tyleczek ;) Swintuszek!

banan_men : VRay akurat, ale nie to wiekszego znaczenia, standardowym Scaneline\'em tez mozna tak zrobic.

Bardzo fajna praca... Ciekawy efekt ;] A ja widziałem takie pyłki pod mikroskopem i było ich trochę więcej ;] i trochę mniejsze ;] Może dlatego że widziałem to na słabszym mikroskopie ;] Pokombinuj jeszcze z tą scenką (jak znajdziesz czas) może wyjść jeszcze lepiej niż jest...

Pozdro,

Beatou

umieszczenie obrazka jest wg. mnie przekombinowane poniewarz:

czarne paski z tekstem tworza juz prostokat, obrazek tworzy kolejny prostokat niepokrywajacy sie z nim i tworzacy 2 paski na dole i na górze... (wiem, ciezko mnie zrozumiec)

Mateusz: Wiem o co Ci chodzi. Niestety pojęcia jakiegoś wielkiego nie mam jeśli chodzi o skład (tyle co w pracy tylko), poza tym nie przkładałem się specjalnie do tego. To taka radosna twórczość - 20 minut może temu poświęciłem. W sumie to, o czym piszesz, to był zamierzony efekt, tak właśnie mniej więcej chciałem żeby to wyglądało. Czy miałem rację i czy wyszło ok? NI będe się upierał przy tym - traktuję to na dużym luzie. Dzięki za uwagi - jakby ktoś miał jeszcze jakieś konkretne uwagi co do tej złożonej wersji to chętnie rpzeczytam - może czegoś się nauczę.

:) ja tez kompletnie niejestem pewien, mam tylko wrazenie ze ten zabieg koncentruje za duzo uwagi widza i niepozwala skupic sie na glownym temacie... warto sobie zadac pytanie \"co on mial na celu?\" jezeli cos niema celu, to czy jest potrzebne??

(to tylko takie, moje gadanie...)

P.S. czekam na jakies kolejne wersje z dofikem... ;)

pewien niejestem, ale chyba gorszy, brakuje mi tego granatowego i te 2 pylki na pierwszym planie... dof wyglada troszke jak fotosklepikowy, wszystko w 3 planach, ulozone prawie w rzedach... bardziej mi pasowalo jak \"pylki\" wisialy w przestrzeni...

No właśnie ja pewien też nie jestem.

Granatowego? O tym nie pomyślałem i zrobiłem szary, może faktycznie ma to wpływ. Dof nie jest fotosklepikowy, co do rozłożenia elementów, ustawienia sceny i wykadrowania, to robiłem to na bardzo szybko bo nie miałem czasu, pewnie dlatego jest nienajlepszy.

umieść więcej pyłków \"uciętych\" na brzegu, to będzie wrażenie że kadrujesz malutki obszar całego pola pyłków, a o to przecież chyba chodzi, nie? :) pyłki za bardzo wyglądają na poustawiane i uporządkowane.

pozdr,

Dominik

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności