Chalek Napisano 2 Lipiec 2004 Share Napisano 2 Lipiec 2004 Witam, Wrzucam coś co ostatnio zrobiłem - pyłek. To był właściwie taki spidzik, ale wyszło całkiem ok moim zdaniem. 01 Troche sie jeszcze tym pobawilem, wrzucilem do Photoshopa i InDesign2. Ostrzegam od razu, ze nie znam sie na skladzie tekstu, DTP itd. Jest to totalna amatorka w tym zakresie, wiec jest pewnie masa bledow, ale to byla raczej zabawa. (tekst to oczywiscie \"blind text\") Wersja duza Wersja mala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 2 Lipiec 2004 Share Napisano 2 Lipiec 2004 mi sie wydaje ze malo pylkowy kolor :P... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 2 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2004 darkelf: No coś takiego..., a jaki ma pyłek kolor pod mikroskopem elektronowym? ;) (wiem, normalnie szary, potem się to koloruje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas Napisano 2 Lipiec 2004 Share Napisano 2 Lipiec 2004 pomysł fajny :} mi się podoba :} nigdy nie widziałem pyłku pod mikroskopem więc jest mi cięzko powiedzieć cokolwiek o kształcie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 2 Lipiec 2004 Share Napisano 2 Lipiec 2004 fajny pyłek, szkoda ze jest tylko na pierwszym lpanie , ze w tle nie ma więcej pyłków :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 2 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2004 Dzieki. Fajnie, ze sie podoba. Michas: nie jest to zaden konkretny pylek, wzorowalem sie troche na pylkach, ktore znalazlem w sieci. Damian: tez o tym myslalem, zeby zrobic jeszcze jedna scene z pylkami z przudu z i z tyly, fajnie by to wygladalo (dof by dal fajny efekt). Nie mialem i nie mam na razie czasu zeby robic taki render, ale moze niebawem cos takiego zrobie. [Wyedytowany dnia 2-7-2004 > Chalek] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 2 Lipiec 2004 Share Napisano 2 Lipiec 2004 bardzo fajne... ladny efekt... pokombinuj z tym dofikiem, moze byc miodzio... :D P.S. źle przeczytalem temat i bylem pewny ze chodzi o \"Tyłek\" i mocno sie zdziwilem... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banan_men Napisano 2 Lipiec 2004 Share Napisano 2 Lipiec 2004 Fajne tylko jakim renderem robione? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 2 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2004 Mateusz: Tak, pokombinuje jeszcze z ta scenka jak bede mial chwile czasu. Pewnie wszedles tu tylko dlatego, ze myslales, ze zobaczysz jakis tyleczek ;) Swintuszek! banan_men : VRay akurat, ale nie to wiekszego znaczenia, standardowym Scaneline\'em tez mozna tak zrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beatou Napisano 2 Lipiec 2004 Share Napisano 2 Lipiec 2004 Bardzo fajna praca... Ciekawy efekt ;] A ja widziałem takie pyłki pod mikroskopem i było ich trochę więcej ;] i trochę mniejsze ;] Może dlatego że widziałem to na słabszym mikroskopie ;] Pokombinuj jeszcze z tą scenką (jak znajdziesz czas) może wyjść jeszcze lepiej niż jest... Pozdro, Beatou Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 2 Lipiec 2004 Share Napisano 2 Lipiec 2004 Chalek: przejzales mnie... ;) powiem jeszcze ze umiejscowienie tego glownego, kolorowego obrazka na ej \"planszy\" jest chyba ciut przekombinowane... to przesuniecie... sam niewiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 2 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2004 No tak, Beatou, ja mam po prostu mocnieszy mikroskop ;) Dlatego pylkow na raz mniej widac. Mateusz: Przekombinowane? Dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martez Napisano 2 Lipiec 2004 Share Napisano 2 Lipiec 2004 Fajny efekt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 3 Lipiec 2004 Share Napisano 3 Lipiec 2004 Do pracy nie mam zastrzeżeń jednak czegoś mi tutaj brakuje nie wiem czego ale czegoś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 3 Lipiec 2004 Share Napisano 3 Lipiec 2004 umieszczenie obrazka jest wg. mnie przekombinowane poniewarz: czarne paski z tekstem tworza juz prostokat, obrazek tworzy kolejny prostokat niepokrywajacy sie z nim i tworzacy 2 paski na dole i na górze... (wiem, ciezko mnie zrozumiec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 3 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2004 Mateusz: Wiem o co Ci chodzi. Niestety pojęcia jakiegoś wielkiego nie mam jeśli chodzi o skład (tyle co w pracy tylko), poza tym nie przkładałem się specjalnie do tego. To taka radosna twórczość - 20 minut może temu poświęciłem. W sumie to, o czym piszesz, to był zamierzony efekt, tak właśnie mniej więcej chciałem żeby to wyglądało. Czy miałem rację i czy wyszło ok? NI będe się upierał przy tym - traktuję to na dużym luzie. Dzięki za uwagi - jakby ktoś miał jeszcze jakieś konkretne uwagi co do tej złożonej wersji to chętnie rpzeczytam - może czegoś się nauczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 3 Lipiec 2004 Share Napisano 3 Lipiec 2004 :) ja tez kompletnie niejestem pewien, mam tylko wrazenie ze ten zabieg koncentruje za duzo uwagi widza i niepozwala skupic sie na glownym temacie... warto sobie zadac pytanie \"co on mial na celu?\" jezeli cos niema celu, to czy jest potrzebne?? (to tylko takie, moje gadanie...) P.S. czekam na jakies kolejne wersje z dofikem... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 5 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2004 Nowy render. Czy lepszy? nowy render Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 5 Lipiec 2004 Share Napisano 5 Lipiec 2004 pewien niejestem, ale chyba gorszy, brakuje mi tego granatowego i te 2 pylki na pierwszym planie... dof wyglada troszke jak fotosklepikowy, wszystko w 3 planach, ulozone prawie w rzedach... bardziej mi pasowalo jak \"pylki\" wisialy w przestrzeni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 5 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2004 No właśnie ja pewien też nie jestem. Granatowego? O tym nie pomyślałem i zrobiłem szary, może faktycznie ma to wpływ. Dof nie jest fotosklepikowy, co do rozłożenia elementów, ustawienia sceny i wykadrowania, to robiłem to na bardzo szybko bo nie miałem czasu, pewnie dlatego jest nienajlepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 6 Lipiec 2004 Share Napisano 6 Lipiec 2004 Mógłbyś zrobić coś zwierzęcego np: bakterię, lub jakąś pałeczkę. Wtedy by było ciekawiej :) Ogólnie pracka mi sie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 6 Lipiec 2004 Share Napisano 6 Lipiec 2004 Mógłbyś zrobić coś zwierzęcego np: bakterię, lub jakąś pałeczkę. Wtedy by było ciekawiej :) Ogólnie pracka mi sie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Im@ginner Napisano 6 Lipiec 2004 Share Napisano 6 Lipiec 2004 umieść więcej pyłków \"uciętych\" na brzegu, to będzie wrażenie że kadrujesz malutki obszar całego pola pyłków, a o to przecież chyba chodzi, nie? :) pyłki za bardzo wyglądają na poustawiane i uporządkowane. pozdr, Dominik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 6 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2004 Imaginner: moze masz racje i dzieki za uwagi, ale to juz raczej skonczona praca i nie bede w niej dlubal. UWagi przydadza sie do nastepnych prac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gollum Napisano 6 Lipiec 2004 Share Napisano 6 Lipiec 2004 za duzy dof moim skromnym zdaniem. ale, fajnie wyszlo :) milo sie patrzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi