3DDeo Napisano 18 Wrzesień 2011 Napisano 18 Wrzesień 2011 (edytowane) Witam. modelowałem Passata ale pewien użytkownik napisał że model mało ciekawy wiec coś przynajmniej jak dla mnie znacznie trudniejszego Statek od razu zaznaczam że na razie jet to wyzwanie ponad moje siły wiec mogę go nie ukończyć ale trzeba się sprawdzać wiec pierwsze renery Edytowane 3 Październik 2011 przez 3DDeo
Smoku Napisano 18 Wrzesień 2011 Napisano 18 Wrzesień 2011 Przynajmniej robisz od dobrej strony, zaczynając od wręg. Tylko po co na nich MS i po co w ogóle z geometrii? Ja bym odrysował je sobie jakimiś spline`ami i na tym modelował. Pozdrawiam
jatat Napisano 18 Wrzesień 2011 Napisano 18 Wrzesień 2011 Będzie bardzo dużo pracy ale to piękny galeon życzę wytrwałości i będę tutaj zaglądał.
goral_44 Napisano 21 Wrzesień 2011 Napisano 21 Wrzesień 2011 3DDeo proszę, nie nazywaj tego wspaniałego Okrętu, statkiem, bo kardynał Richelieu przekręci sie ze złości.
s_vimes Napisano 22 Wrzesień 2011 Napisano 22 Wrzesień 2011 Zapowiada sie naprawde ciekawie, jedno pytanie czy bedzie do tego jakaś scenka czy tylko sam model?
3DDeo Napisano 22 Wrzesień 2011 Autor Napisano 22 Wrzesień 2011 ok poprawie sie okręt:P no co do scenki hm... mam parę pomysłów ale zobaczę czy zostaną mi siły i czy mój laptop wytrzyma
slayer2004 Napisano 22 Wrzesień 2011 Napisano 22 Wrzesień 2011 Całkiem ładnie Ci to idzie i zapowiada się ciekawy finisz. Na pewno będę zaglądał :)
jatat Napisano 23 Wrzesień 2011 Napisano 23 Wrzesień 2011 idzie fajnie tylko stewę dziobową wyciągnij troszkę do góry
Tores Napisano 24 Wrzesień 2011 Napisano 24 Wrzesień 2011 Fajnie, że przesz do przodu ale czy nie przesadzasz z chamferem na tym etapie? Jest za duży i zjada za dużo trisów. Bardziej spożytkowałbym je na zrobienie połączeń desek bo robi się taki obślizgły w każdym miejscu.
3DDeo Napisano 25 Wrzesień 2011 Autor Napisano 25 Wrzesień 2011 (edytowane) Update Mam problem z linami jest ich strasznie dużo i nie mogę się lekko połapać ale jakoś damy rade... i mam prośbę, czy ma ktoś zdjęcia tego smoka czy łabędzia z przodu i tego gościa siedzącego na nim bo szukam i niestety mam ale kiepskiej jakości, Co do chamfera.... hm nie wiem mam taka metodę modelowania może nie jest najlepsza ale na chwile obecna..... nic innego nie mam do zaoferowania... a oślizgłość... myślę że przy teksturach zniknie taka mam nadzieje przynajmniej Edytowane 25 Wrzesień 2011 przez 3DDeo chcialem cos dodac
3DDeo Napisano 1 Październik 2011 Autor Napisano 1 Październik 2011 Nie miałem za dużo czasu w tygodniu zawal w pracy jednym słowem ale weekend nadszedł trochę wolnego wiec zaczynam znów coś dłubać Galion nie wiem dokładnie jak ma wyglądać wiec jadę z głowy może coś wyjdzie
3DDeo Napisano 2 Październik 2011 Autor Napisano 2 Październik 2011 update Hydra gotowa brakuje tylko herkulesa ale na niego jeszcze jest czas sama hydra mało ma detalu bo rzeźba to jest i mysie ze nie potrzebuje az tyle szczegółowości
Badyl Napisano 7 Październik 2011 Napisano 7 Październik 2011 dziwny ten kosz galionowy, ale i tak dobrze, że ktoś jescze łódki modeluje :)
Rekomendowane odpowiedzi