Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam. modelowałem Passata ale pewien użytkownik napisał że model mało ciekawy wiec coś przynajmniej jak dla mnie znacznie trudniejszego Statek od razu zaznaczam że na razie jet to wyzwanie ponad moje siły wiec mogę go nie ukończyć ale trzeba się sprawdzać wiec pierwsze renery

21860847.jpg

55355504.jpg

36992740.jpg

Edytowane przez 3DDeo
  • Odpowiedzi 15
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Przynajmniej robisz od dobrej strony, zaczynając od wręg. Tylko po co na nich MS i po co w ogóle z geometrii? Ja bym odrysował je sobie jakimiś spline`ami i na tym modelował.

Pozdrawiam

Napisano

Fajnie, że przesz do przodu ale czy nie przesadzasz z chamferem na tym etapie? Jest za duży i zjada za dużo trisów. Bardziej spożytkowałbym je na zrobienie połączeń desek bo robi się taki obślizgły w każdym miejscu.

Napisano (edytowane)

Update

56987804.jpg

52203364.jpg

30607657.jpg

35497650.jpg

53852298.jpg

13993698.jpg

32ab.th.jpg

Mam problem z linami jest ich strasznie dużo i nie mogę się lekko połapać ale jakoś damy rade... i mam prośbę, czy ma ktoś zdjęcia tego smoka czy łabędzia z przodu i tego gościa siedzącego na nim bo szukam i niestety mam ale kiepskiej jakości,

Co do chamfera.... hm nie wiem mam taka metodę modelowania może nie jest najlepsza ale na chwile obecna..... nic innego nie mam do zaoferowania... a oślizgłość... myślę że przy teksturach zniknie taka mam nadzieje przynajmniej

Edytowane przez 3DDeo
chcialem cos dodac
Napisano

Nie miałem za dużo czasu w tygodniu zawal w pracy jednym słowem ale weekend nadszedł trochę wolnego wiec zaczynam znów coś dłubać

Galion nie wiem dokładnie jak ma wyglądać wiec jadę z głowy może coś wyjdzie

22528085.jpg

Napisano

update

Hydra gotowa brakuje tylko herkulesa ale na niego jeszcze jest czas

sama hydra mało ma detalu bo rzeźba to jest i mysie ze nie potrzebuje az tyle szczegółowości

23068583.jpg

53934360.jpg

25391411.jpg