Napisano 23 Wrzesień 201113 l Witam, mam zrobiony baner we flash'u. Całość podzielona na... jakby 3 ujęcia. Problem w tym że u mnie na kompie w flash playerze wszystko wygląda ładnie, natomiast po załadowaniu na stronę w jednym z "ujęć" nagle wyłazi jakaś przeźroczystość ?, przez co "ujęcie" robi się matowe (a że są na nim białe litery... wszystko jest nieczytelne :/). Co może być przyczyną takiego zachowania ? Miał ktoś podobny problem ? Dodam że ten sam plik wyświetlony u mnie na kompie w przeglądarkach wygląda ok... . Przyznaję się że zrobiłem "Flasha" w afterefekcie ;p, ale na kompie jest ok a na stronie do DU_Y :/. pozdr.
Napisano 23 Wrzesień 201113 l osadzanie w html. daj własne tło - jezeli masz tylko tło sceny a w htmlu nie jest ono zdefiniowane to masz tło białe (dafaultowo) lub przezroczyste (jezeli webDev ustawił przezroczystego diva dla Twojego flasha). zrb prostokąt na spodzie w takim kolorze jaki Ci odpowiada.
Napisano 23 Wrzesień 201113 l zobacz czy w HTML'u nie masz czasem wmode="transparent" ... poza tym to nie wiem, musiałbym zobaczyć
Napisano 23 Wrzesień 201113 l Autor No niestety fragment kodu w około banera zawiera "" Czyli to pewnie przez to ? Jeśli tak, temat do zamknięcia a ja dziękuję za pomoc, przyda się na zaś (to nie moja strona i nie mam wpływu na kod :). Pokombinuję z tłem przy okazji kolejnej zabawy w baner, tym razem już za późno (baner tyczy się dzisiejszego dnia więc... atrakcje będą musiały przyciągnąć widza BAAAAARDZO blisko ekranu xD).
Napisano 23 Wrzesień 201113 l gratuluje klienta, ktory Ci za to zapłaci- co za problem wypuscić jeszcze raz z tłem w swf'ie i podmienić? To standardowy problem przy bannerach i każdy kto takowe robi wie o tym. Właśnie się dowiedziałeś - nauka na przyszłość ;)
Napisano 23 Wrzesień 201113 l Autor Nie no, Panowie, tło zamienione, spokojnie, udało się. A zdobyta wiedza na 100% się przyda przy kolejnym już powstającym flash'u ;).