Napisano 28 Wrzesień 201113 l Witam, renderował ktoś z Was na tym http://www.youtube.com/watch?v=tOmoxJ_rmI4&feature=related jakie macie doświadczenia, to mozliwe że render foto powstaje w minutę?
Napisano 28 Wrzesień 201113 l to mozliwe że render foto powstaje w minutę? nie uzywalem, ale to wyglada jak aplikacja ktora kozysta z mocy obliczeniowej serverow renderujacych. Z pewnoscia render bedzie szybszy niz na 1 kompie.
Napisano 28 Wrzesień 201113 l Autor Ale jak to działa? Czy jak wyślę pliki max+vray to mi wyrenderują? Na filmiku widać, że mają własny interface. Interesuje mnie jak doszli do jakości foto online i dlaczego jest to takie mało popularne skoro takie rewelacyjne (tak mi się wydaje).
Napisano 28 Wrzesień 201113 l Raczej jakby osobny program, nie podłączasz się do tego ze swoim maxem i vrayem tylko importujesz obiekty w .obj pewnie tam gdzieś na serwer i tam po prostu układasz je w scenkę. A to jak widzę w real time Ci renderuje, i tyle.
Napisano 28 Wrzesień 201113 l tak patrzac po filmiku to zgaduje ze mają wlasny interface i renderer, nic nie mowia o mozliwosci exportu/importu. A co do renderowania max+vray, przeciez jest masa renderfarm gdzie mozesz wyslac plik i ci wyrenderują. Co do rewolucyjnosci, no tak, uzywanie mocy renderfarmy w real-time jest fajne, ale film nic nie mowi o kompatybilnosci, mozliwosci renderera i jak to sie sprawdza w produkcji. Do tego jestes ciagle uzalezniony od tego czy ich servery działają i czy twoje łącze jest stabilne, co moze nie jest jakos krytyczne kiedy sobie testujesz obrazek dla zabawy, ale przy robieniu projektu z krotkim deadlinem to nastepna rzecz do martwienia sie.
Napisano 28 Wrzesień 201113 l Autor Raczej jakby osobny program, nie podłączasz się do tego ze swoim maxem i vrayem tylko importujesz obiekty w .obj pewnie tam gdzieś na serwer i tam po prostu układasz je w scenkę. A to jak widzę w real time Ci renderuje, i tyle. Czyli całą scene przenoszę? Co z shaderami jak mam vrayowe? A w czym to renderują jak jakość jest fotorealistyczna?
Napisano 28 Wrzesień 201113 l mirach -> 20 sekunda, są wymienione 2 formaty. dzieki, skakalem po filmiku i nie zauwazylem. Czyli całą scene przenoszę? Co z shaderami jak mam vrayowe? Modele przenosisz, shadery idą sie kochać i robisz nowe w ich enginie. A w czym to renderują jak jakość jest fotorealistyczna? napisz do nich i zapytaj, my chyba mozemy tylko gdybać. Moga uzywac jakiegos swojego renderera, czegos napisanego na podstawie istniejacych rendererow, moze nawet uzywaja czegos wylicencjonowanego od innej firmy.
Napisano 28 Wrzesień 201113 l Autor napisz do nich i zapytaj, my chyba mozemy tylko gdybać. Moga uzywac jakiegos swojego renderera, czegos napisanego na podstawie istniejacych rendererow, moze nawet uzywaja czegos wylicencjonowanego od innej firmy. Właśnie rozmawiałem z kimś z firmy z Poznania. Zachwalał, że to mega super i że lada dzień 3ds+vray padną a ultrarender będzie królował w świecie wizek. Czułem się jak na spotkaniu amwaya. Dlatego pytam, moze ktoś miał styczność z tym systemem. Mógłbym zweryfikować te rewelacyjne prognozy.
Napisano 28 Wrzesień 201113 l Ja czekam na jakieś informacje prasowe. Widziałem ten film, ale nic więcej nie wiadomo. Mam nadzieje, że gdzieś coś napiszą więcej o projekcie, na czym to polega, jak działa. Na razie widzę, że szukają beta-testerów. To może ktoś sprawdzi?
Napisano 28 Wrzesień 201113 l e lada dzień 3ds+vray padną a ultrarender będzie królował w świecie wizek. no ciekawe, ciekawe, zastanawiam sie czy ten cytat "Don't confuse me with the facts, I've got my mind made up" z twojej stopki to tez z wypowiedzi tego czlowieka :)