TIEM Napisano 16 Luty 2013 Napisano 16 Luty 2013 Nono, ASP w KRK. Dwa punkty mi brakło xd Z tymi tłami do filmu animowanego... No piękna tytanowa praca. To jest w 100 % digital painting? Czy matte painting?
dagomar Napisano 17 Luty 2013 Autor Napisano 17 Luty 2013 Hej, dziękuję bardzo! na jaki wydział zdawałeś na ASP? To co robiłam to matte painting, każdy plan można sobie poprzesuwać :) pozdrawiam
dagomar Napisano 23 Luty 2013 Autor Napisano 23 Luty 2013 To zalezy czego szukasz :) Asp w Krakowie podejmuje się uczenia sztuki tradycyjnej - będziesz rysował modela, bedziesz się uczył starych techbnik graficznych jak akwaforta, akwatinta, litografia czy drzeworyt. Będziesz się uczył liternictwa i podstaw projektowania. Dwa lata studiów mogą się wydawać kiepskie (wiem co mówię). Jeśli chcesz się trzymać digital paintingu to może być trudno, bo to ASP. Programów graficznych musisz nauczyć się sam :) Cieżko mi odpowiedzieć obiektywnie na to pytanie. :P A odpowiadając subiektywnie nie chcę cię zniechęcić :P Trzeba tez przyznac że jest dużo opcji Erasmusowych. Przynajmniej w porównaniu do Katowic. joł!
TIEM Napisano 23 Luty 2013 Napisano 23 Luty 2013 Wieem o co chodzi, wszystkiego trochę liznąłem. Odpadłem w ostatnim etapie teoretycznym na grafikę a studiuje w tym samym kierunku;/ To tylko takie moje małe niespełnione marzenie, z którego chyba zrezygnuję bo to będzie klepanie tego co już opanowałem i wypróbowałem. Wielkie dzięki za opinię i z przyjemnością będę obserwował Twoją dalszą walkę z digitalem;)
dagomar Napisano 25 Luty 2013 Autor Napisano 25 Luty 2013 ^^ z lekkim opóźnieniem praca inspirowana pracami Serge`a Birault :) [ATTACH=CONFIG]89553[/ATTACH]
Soulinka12 Napisano 25 Luty 2013 Napisano 25 Luty 2013 oHHH... kocham prace tego gościa !!! :D:D:D całkiem zgrabnie wyszło ... ?Brakuje mi lekkiej nutki prowokacji na twarzy tej pani ;)
Molp Napisano 25 Luty 2013 Napisano 25 Luty 2013 Zgadzam się z Soulinka. Generalnie bardzo fajnie wykonane, jednak twarz jest taka trochę nijaka. Nie pasuje delikatnie do tematu pracy. Lewa ręka wydaje mi się też za duża, ale to już czepialstwo.
Coyote Napisano 25 Luty 2013 Napisano 25 Luty 2013 obejrzałaś chociaż w jaki sposób ten gość pracuje (tj. tutoriale które udostępnił) bo niestety w pracy tego nie widać.
TIEM Napisano 26 Luty 2013 Napisano 26 Luty 2013 Mnie jeszcze męczy kolor, skrót jej prawej ręki i brak cienia w oku. W sumie nie wiadomo skąd światło pada, przez co prawa strona twarzy wydaje się płaska. No i rozwiązanie tej "wstążki" na dole jest trochę nielogiczne. Jest bardzo zbliżona kolorem do ciała i można by powiedzieć, że postać z niej wyrasta. Można by ją zrobić na nowej warstwie całkowiecie i gumką wytrzeć dając ładną ostrą krawędz co w opozycji do malunku wypchnie ją do przodu i jeszcze dorzucić cień i blask na górze.
dagomar Napisano 26 Luty 2013 Autor Napisano 26 Luty 2013 Coyote mnie nie chodziło o kopiowanie systemu pracy tego ilustratora, ale o temat. Oglądałam jego album z pracami i TO przyszło mi na myśl :) nie widzę zatem nic złego w napisaniu że to inspiracja :P Molp: Dzięki wielkie - może faktycznie :P Twarz rysowałam kompletnie z głowy, więc jeszcze ciut nie domagam Tiem Dzięki tez :) masz słuszność pozdrawiam :)
dagomar Napisano 26 Luty 2013 Autor Napisano 26 Luty 2013 [ATTACH=CONFIG]89561[/ATTACH] szkice twarzy w duchu fantasy :)
TIEM Napisano 26 Luty 2013 Napisano 26 Luty 2013 Trzecia od prawej!:D A tak to może dodaj walor, zmień kolor tła, zmień kolor kreski, urozmaicaj żeby robić inaczej niż wszyscy:D Będzie na pewno ciekawiej jeśli choćby dodać fakturę papieru w tle. Baw się ;)
dagomar Napisano 14 Kwiecień 2013 Autor Napisano 14 Kwiecień 2013 [ATTACH=CONFIG]90113[/ATTACH] tablet graficzny :)
dagomar Napisano 29 Kwiecień 2013 Autor Napisano 29 Kwiecień 2013 Z cyklu "Dzieci - Śmieci" :) [ATTACH=CONFIG]90306[/ATTACH]
dagomar Napisano 13 Maj 2013 Autor Napisano 13 Maj 2013 (edytowane) z serii "Dzieci Śmieci" :)[ATTACH=CONFIG]90480[/ATTACH] Edytowane 13 Maj 2013 przez dagomar
mrBone Napisano 13 Maj 2013 Napisano 13 Maj 2013 Nom, nogi to tak nie bardzo. Dorzuciłbym jeszcze do tego zestawienia dziwnie leżący biuścior, oświetlenie jej prawej ręki (śmiesznie się to teraz czyta), zagiętą rurę (chociaż w tym wypadku można by polemizować, czy to nie zamierzone) :P A tak to piknie :) W sumie, to "Mechanik" bardziej mi przypadł do gustu.
dagomar Napisano 16 Maj 2013 Autor Napisano 16 Maj 2013 [ATTACH=CONFIG]90512[/ATTACH] hej - dzięki za komentarze ! są bardzo pomocne :)
kamesanin Napisano 16 Maj 2013 Napisano 16 Maj 2013 bez kija nie podchodź :D tła i mechanik dają rade ;P
dagomar Napisano 6 Czerwiec 2013 Autor Napisano 6 Czerwiec 2013 z serii Dzieci- Śmieci [ATTACH=CONFIG]90733[/ATTACH]
dagomar Napisano 1 Sierpień 2013 Autor Napisano 1 Sierpień 2013 [ATTACH=CONFIG]91246[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]91247[/ATTACH]
Rekomendowane odpowiedzi