P.I.W.O. Napisano 10 Październik 2011 Share Napisano 10 Październik 2011 Pojawił mi się taki komunikat: i nie wiem jak go mam zinterpretować. Mam kilkanaście plików w formacie dwg i importuję je do maksa - zaimportowałem jeden bez problemów, a potem następne już nie chcą się importować - jedyne co się dzieje to pokazywanie się tego komunikatu. co mam zrobić żebym mógł znowu otwierać [importować] pliki o rozszerzeniu *dwg? Zapomniałem dodać, że używam, programu 3ds max 2010 sp1 32 bit eng Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 10 Październik 2011 Share Napisano 10 Październik 2011 Problemów może być w sumie multum przy takim komunikacie, zależy z czego eksportowany ten dewug, jeśli na przykład był to plik zapisany autocadem 2010 jako "plik autocad 2010" to nie otworzysz go, bo 3ds 2010 nie miał jeszcze wbudowanej obsługi dewugów z tej wersja cada. Na początek spróbuj wywalić ten przecinek z nazwy pliku. Ogólnie najłatwiej by było otworzyć to w acadzie i zapisać jako "plik dwg autocad 2000". Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.I.W.O. Napisano 10 Październik 2011 Autor Share Napisano 10 Październik 2011 Aha, dzięki zaraz sprawdzę twoje pomysły - z tym drugim to raczej za tydzień. W każdym razie dzięki za porady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnacik Napisano 17 Październik 2011 Share Napisano 17 Październik 2011 Nie chcę zakładać nowego tematu, ale tez mam jakiś dziwny komunikat, którego totalnie nie rozumiem. Fajnie gdyby ktoś mógł cos na ten temat napisać. Czy to źle, dobrze co zrobić aby było lepiej itd. :-) Wyskakuje podczas włączania pliku sceny. A wygląda to tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.I.W.O. Napisano 17 Październik 2011 Autor Share Napisano 17 Październik 2011 Też to miałem. Naciśnij OK. 1 - zatrzymaj ustawienia z obecnej sceny 2- pozostaw bez zmian czy jakoś tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 17 Październik 2011 Share Napisano 17 Październik 2011 Ani żle ani dobrze.Masz włączone gamma corection w scenie którą chcesz otworzyć.Możesz albo zostawić wyłączone albo przyjąć ustawienia otwieranej sceny i włączyć.Jak Ci pasuje tak zrób;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 17 Październik 2011 Share Napisano 17 Październik 2011 Zmieniłeś ustawienie Gamma w poprzedniej scenie i jest ono różne od tego który teraz otwierasz stąd ten komunikat. Resztę wyjaśnił/a P.I.W.O. eh mafida był szybszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pabulo Napisano 25 Październik 2011 Share Napisano 25 Październik 2011 Zmieniłeś ustawienie Gamma w poprzedniej scenie i jest ono różne od tego który teraz otwierasz stąd ten komunikat. Resztę wyjaśnił/a P.I.W.O. eh mafida był szybszy :) odwrotnie. ktos zmienił w scenie a maxie jest default Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi