Napisano 13 Październik 201113 l Stestowałem... i do podglądania jakiś dupereli to sie może i nada ale otworzyłem kilka poważniejszych scen i staje w poprzek albo chodzi jak wóz z węglem.
Napisano 13 Październik 201113 l Nie znalazłem żadnej galerii tego softu, ale rendery pokazane na głównej stronie, a zwłaszcza dwa ostatnie, wyglądają jak te z cyklu "uruchomiłem pierwszy raz vray'a, co zrobić żeby wyglądało to realistycznie?" ;)
Napisano 14 Październik 201113 l Robiło by to wrażenie na inwestorach małych projektów ale i trochę straszyło końcowym efektem. Więm może kiedyś coś z tego będzie jak dorobimy się 20 rdzeniowych procesorów w zwykłym PCie. A teraz mały off top, nie wiecie jak się tam rodzimy NOX rozwija?
Napisano 14 Październik 201113 l off top c.d. ;) rozwija sie ;) trwaja prace nad silnikiem GI. Jak beda jakies konkrety to bedziemy pisac w odpowiednim watku. Co do tego lumatixa - wywalilo mi maxa pare razy podczas 15 min testowania. Walilo jakimis plamami itd. Jakby jakas wczesna beta troszke... Poki co nie widze u siebie zastosowania tymbardziej w duzych projektach. Moment inicjacji silnika w oknie maxa rozbraja :) coz za cudna animacja :D Poza tym obrazy generuje bez AA - przynajmniej ja nie znalazlem nigdzie opcji samplingu podczas zapisu obrazu. Nie bylo nic w oknie ustawien outputa wiec zakladam ze nie ma. Tak wiec szalu nie ma ale sama idea dosyc fajna. Dopracuja bardziej to moze cos z tego bedzie.
Napisano 17 Październik 201113 l Co do pluginow dla innych aplikacji - jako ze NOX bedzie darmowy to przydalo by sie troche wsparcia od spolecznosci. My narazie skupiamy sie na silniku. Bedzie tylko exporter do maxa i blendera poki co. Jesli sa jacys chetni do pomocy przy pisaniu exporterow pod rozne aplikacje to zapraszamy ;) Pisac na priva lub gg.