Napisano 15 Październik 201113 l Witam Chciałbym podzielić się wynikami ostatniej pracy nad projektem wielorodzinnego budynku. Wizualizacje nie są idealne ,ale czasu na poprawki i dopieszczanie detali było naprawde mało. Softweare typowo : 3ds Max + V ray i photoshop. Wszystkie komentarze będą mile widziane. Pozdrawiam. Edytowane 16 Październik 201113 l przez gaciu000
Napisano 16 Październik 201113 l No niestety nie przekonałeś mnie, jak już się namęczyłem żeby kliknąć w te imageshacki, spodziewałem się, że będzie mi to wynagrodzone. Wizki są szare, światło niestety kuleje, materiały też, smutno w tych wnętrzach. Jeśli to wizka dla jakiegoś inwestora/developera no to ja bym na taki budynek się nie skusił. Pracuj dalej, a efekty przyjdą na pewno. Pozdrawiam, Jakub! Ps. aha i nie osłaniajmy się brakiem czasu, bo generalnie przy krótkim wymagamy od siebie więcej i to nam tylko pomaga.
Napisano 16 Październik 201113 l Autor OK, dzięki. Chciałbym popracować jeszcze nad tym ,ale nie wiem czy będzie mi dane biorąc pod uwagę jak mój sprzęt się poci przy renderach. Jeżeli jesteście w stanie podrzucić co konkretnie można zrobić żeby podnieść jakość tych obrazków to chętnie posłucham. Pozdrawiam.
Napisano 16 Październik 201113 l Cóż tu można doradzać, chyba nie jestem najlepszym instruktorem, więc przede wszystkim radzę Ci spędzić kolejne godziny na szperaniu w internecie tu na max3d, na evermotion i innych, oglądaniu/czytaniu tutoriali których jest pełno i to na prawdę dobrych (nawet na głównej stronie max3d, teraz siedzi tutorial dot Vraya a drugi mentala, przejżyj zobacz sobie co ustawiałeś źle). No i druga sprawa to poprostu zaczynać nowe projekty i cisnąć :) Powodzenia!
Napisano 16 Październik 201113 l gaciu000 napisał: ...jak mój sprzęt się poci przy renderach... Każdego sprzęt się poci ;]
Napisano 16 Październik 201113 l Autor Dmk - mam nadzieję ,że teraz po oddaniu bedę miał więcej czasu i postaram się dopracować niektóre elementy żeby w przyszłości nie popełniać tych samych błędów. Te wizualizacje też były oparte na tutorialach ,ale przepisanie ustawień z neta to nie wszystko jak się okazuje. W każdym razie wielkie dzięki za zainteresowanie. arturprx2 - wszystkie się pocą ,ale niektóre z lepszym rezultatem ja mam dual core 2,1ghz i 4gb ramu i do tego 15,6cala na ekranie laptopa PS. jeżeli jesteście w stanie powiedzieć mi co zrobić żeby zamiast miniaturek były pełne obrazki to chętnie zrobię update.
Napisano 16 Październik 201113 l Po uploadzie na imageshack, skopiuj "direct link" i za pomocą ikonki do wstawiania obrazów w edytorze postów na forum wklej ten link. Lub dodaj za pomocą forumowego uploadera.
Napisano 16 Październik 201113 l Ja całe studia szalałem, na 1,7 JEDEN KORE i 512 ramu. I nie było tak źle :P trzeba doceniać co się ma ;) A obrazki wstawiaj do bezpśrednich linków. Na imageShacku masz zawsze kilka do wyboru. Podajesz ten DIRECT. EDIT: ubiegłeś mnie Dmk ;)