Napisano 20 Październik 201113 l Witam, Czy ktoś z Was spotkał się z następującym i przyznam mocno wkurzającym problemem przy używaniu Vray'a: Otóż często przydarza mi się, że w trakcie pracy nad sceną klikam na render i w tym samym momencie max zaczyna zapisywać swój autosave sceny. Vray zaczyna liczyć np. lightcache i nic nie daje kliknięcie cancel renderu. Lightcache niby się liczy, ale tak naprawdę po prostu mieli i ani nie liczy, ani nie chce przerwać. Autosave również. Trzeba więc awaryjnie zamknąć maxa. Skutek - ani renderu ani ostatniej kopii sceny. Jest to ogromnie wnerwiające, szczególnie przy testowych renderach, kiedy co chwilę klika się na 'render' i szansa, że kliknie się w niewłaściwym momencie jest bardzo duża. Czy spotkaliście się z tym problemem i jeśli tak to czy znacie rozwiązanie, żeby wyłączyć to nakładanie się liczenia vray'a i autosave'u sceny w maxie?
Napisano 20 Październik 201113 l Ja się niestety spotykałem i jak kogoś o to pytałem to mi nie wierzył że cos takiego jest :) Ogólnie miałem to w 2010, 2011. Nic nie udało mi się poradzić. Wyłączyłem ten cholerny autobackup i zapisuje ręcznie. Tracę o wiele mnie pracy niż z tym bugiem... Edytowane 20 Październik 201113 l przez Robertus blad
Napisano 3 Listopad 201113 l Hmm... teraz myśle że też to miałem/mam tylko jakoś nie skojarzyłem tych dwóch rzeczy, jedynie co zostaje to wyłączyć autobackup. Znalazłem takie cuś może pomoże. http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/auto-save Pozdrawiam
Napisano 3 Listopad 201113 l Dokładnie to samo mam, i generalnie szlag człowieka trafia ale nie znalazłem rozwiązania tego problemu;/