Napisano 20 Październik 201113 l Witam! Na forum ostatnio pojawia się wiele zacnych militiariów z WWII więc pozwoliłem sobie się zainspirować i też coś coś zacząć się bawić ;D Napewno nie przegonie nikogo w efekcie końcowym ale chyba też nie o to tutaj chodzi prawda? ;) Moim projektem będzie Marder II na podwoziu bodajrze czechosłowackiego czołgu PzKpfw II z dodanym działem PAK 40 (poprawcie mnie jeśli się myle) no ale do rzeczy...jak narazie czas pracy 3 dni a mój komputer już ledwo daje rade;p (PS. Daaawno nic nie modelowałem więc najwyższy czas wrócić na forum.) Jak narazie zrobiłem gąsienice.
Napisano 21 Październik 201113 l Podwozie owszem pzkpfw II ale niemieckiego czołgu. Na podwoziu czeskiego pz 38t robili mardera III a później hetzera. ;) Edit: Poniżej referka wyglądu koła napinającego i kół jezdnych. Edytowane 21 Październik 201113 l przez kliment woroszyłow dodanie zdjeć
Napisano 21 Październik 201113 l Autor O widzisz, na moich refkach wygląda ciut inaczej...a korzystam z ksiązki o marder II i Pak40 ale są to zdjęcia zrobione w muzeum więc każde fotografie mile widziane!! Mistrzu mógłbyś mi wytłumaczyć jak działa mechanizm kół jezdych z rysorami i amortyzatorami? chodzi o to, że ostatnie koło różni od pozostałych 4 a kurcze nie mam zdjęć bardziej szczegółowych.
Napisano 21 Październik 201113 l Znajdż zdj pokazujące wygląd ustrojstwa do którego były mocowane resory i wszystko bedzie jasne, zasada była prosta dość.
Napisano 21 Październik 201113 l Autor Znaczy...rozuzumiem, że oś obroty jest po lewo od koło na takim ustrojstwie jak to nazwałeś, do tego jest podłączony resory a na zagięciu za kołem amortyzuje ale do dokładne zjęcie tego naprawde cięzko.
Napisano 21 Październik 201113 l Ciekawy model sobie wybrałeś. Dużo pracy przed tobą. Mam nadzieję, że utrzymasz poziom. Kliment zadba o prawidłowość merytoryczną i zgodność techniczną więc pewnie będzie ok :)
Napisano 21 Październik 201113 l Autor To mój 3 model w życiu jaki zaczynam w ogóle no ale postaram się chociaż dorównać innym w 1/10. Będę się bawił w wolnym czasie wieczorami nad tym ;) dzięki