Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam! Na forum ostatnio pojawia się wiele zacnych militiariów z WWII więc pozwoliłem sobie się zainspirować i też coś coś zacząć się bawić ;D Napewno nie przegonie nikogo w efekcie końcowym ale chyba też nie o to tutaj chodzi prawda? ;)

Moim projektem będzie Marder II na podwoziu bodajrze czechosłowackiego czołgu PzKpfw II z dodanym działem PAK 40 (poprawcie mnie jeśli się myle) no ale do rzeczy...jak narazie czas pracy 3 dni a mój komputer już ledwo daje rade;p (PS. Daaawno nic nie modelowałem więc najwyższy czas wrócić na forum.)

Jak narazie zrobiłem gąsienice.

74716164.jpg

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Podwozie owszem pzkpfw II ale niemieckiego czołgu. Na podwoziu czeskiego pz 38t robili mardera III a później hetzera. ;)

Edit:

Poniżej referka wyglądu koła napinającego i kół jezdnych.

625ef8cb40064a51.jpg

1415989f751d29c1.jpg

Edytowane przez kliment woroszyłow
dodanie zdjeć

Napisano
  • Autor

O widzisz, na moich refkach wygląda ciut inaczej...a korzystam z ksiązki o marder II i Pak40 ale są to zdjęcia zrobione w muzeum więc każde fotografie mile widziane!! Mistrzu mógłbyś mi wytłumaczyć jak działa mechanizm kół jezdych z rysorami i amortyzatorami? chodzi o to, że ostatnie koło różni od pozostałych 4 a kurcze nie mam zdjęć bardziej szczegółowych.

Napisano
  • Autor

Znaczy...rozuzumiem, że oś obroty jest po lewo od koło na takim ustrojstwie jak to nazwałeś, do tego jest podłączony resory a na zagięciu za kołem amortyzuje ale do dokładne zjęcie tego naprawde cięzko.

Napisano

Ciekawy model sobie wybrałeś.

Dużo pracy przed tobą.

Mam nadzieję, że utrzymasz poziom.

Kliment zadba o prawidłowość merytoryczną i zgodność techniczną więc pewnie będzie ok :)

Napisano
  • Autor

To mój 3 model w życiu jaki zaczynam w ogóle no ale postaram się chociaż dorównać innym w 1/10.

Będę się bawił w wolnym czasie wieczorami nad tym ;) dzięki