Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,zrobilem sobie taka mala scenke oswietlilem daylightem i wstawilem portal pobawilem sie ustawieniami i troche srednio to wyglada, co moge zrobic aby to poprawic ? No i jeszcze taki problem maly mam z materialem okna, wklejam ustawienia, moze cos poradzicie.

rendertest1k.th.jpg

a tutaj ustawienia materialu okna, ktory jak widac jest skopany ;/, jakies rady ?

ustawienia.th.jpg

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Przede wszystkim skala wszystkich Twoich elementów na scenie jest skopana, kadr jest nieciekawy, oświetlenie zbyt frontalne - jak by samochód na długich stał przed tą sceną. Jeżeli rozbudujesz scenę to będzie wyglądała znacznie lepiej.

Napisano
  • Autor

ok, dzieki wielkie za krytyke,z oswietleniem nie wiem jak sobie poradzic, bo jak bawilem sie daylightem to tylko w takiej pozycji nie wyskakuja mi jakies dziwne cienie a w innych tak, a druga sprawa to moze material okna za ktorym jest swiatlo ? moze nie przepuszcza promieni chociaz ustawienia chyba co do tego sa wporzadku ?

Napisano
  • Autor

Pomoze ktos z tym materialem szyby w oknie ? Co moze byc nie tak ?

Napisano

material szkła wygląda, że jest ok

moze jest to dziwne pytanie ale tak spytam z ciekawości - czy w tym pokoju jest sufit ??

spróbuj ze sky portalem raz za szybą raz przed

pzdr

Napisano
  • Autor

Tak jest sufit :p caly i zdrowy :p. Ok sprawdze z tym portalem przed oknem moze to pomoze jakos nie wpadlem na to wczesniej.Za oknem ustawiony jest plane ze zdjeciem i w env to samo a nie widac go w ogole.

Napisano
  • Autor

Pobawilem sie troche ustawieniami i chyba troche lepiej to wyglada, co o tym myslicie ? a co do materialu okna dalej nie mam pojecia co z tym nie tak...

rendertest2.th.jpg

Napisano

nie, translucency jest off ok tutaj

wstaw w enviro normalny mr Physical Sky

potem włącz material editor, ustaw okienko materiałów obok okienka env i przeciągnij ten Sky na jakiś pusty slot materiałowy (instance oczywiscie), otworzą Ci się nowe opcje edycji enviro i wstawisz sobie swoje zdjęcie (gdzieś tam), zachowując jednocześnie świecenie mr Sky

pzdr

Napisano
  • Autor

Postanowilem troche zmienic scenke jak i kadr.

Prosze o uwagi co moge zmienic, poprawic ? Wyszlo cos takiego:

render6d.th.jpg

Napisano
  • Autor

Doradzi ktos ? jak i co mozna poprawic ? jak ogolnie sie podoba scenka ?

Napisano

czy to jest renderowane z widoku ortho? (User) bo nie widze tam zadnej perspektywy. wrzuc kamerke i ustaw ja na wysokosci 1.5m i wtedy wyrenderuj.

jak sie uczysz robic wizki to nie proboj tez projektowac wnetrza. znajdz jakas fajna refke na necie i proboj ja odwzorowac, kolory, swiatlo, kadr...

Edytowane przez t0m3k

Napisano
  • Autor

Niestety juz nie mam bez AO rendera ale racja jest on zbyt mocny, i co do kamery to mam inne ujecie moze troche lepiej wygla i jest kompletnie bez AO zobaczcie :

render5.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us