sewo Napisano 24 Październik 2011 Napisano 24 Październik 2011 Witam,zrobilem sobie taka mala scenke oswietlilem daylightem i wstawilem portal pobawilem sie ustawieniami i troche srednio to wyglada, co moge zrobic aby to poprawic ? No i jeszcze taki problem maly mam z materialem okna, wklejam ustawienia, moze cos poradzicie. a tutaj ustawienia materialu okna, ktory jak widac jest skopany ;/, jakies rady ?
DEkoy Napisano 24 Październik 2011 Napisano 24 Październik 2011 Przede wszystkim skala wszystkich Twoich elementów na scenie jest skopana, kadr jest nieciekawy, oświetlenie zbyt frontalne - jak by samochód na długich stał przed tą sceną. Jeżeli rozbudujesz scenę to będzie wyglądała znacznie lepiej.
sewo Napisano 24 Październik 2011 Autor Napisano 24 Październik 2011 ok, dzieki wielkie za krytyke,z oswietleniem nie wiem jak sobie poradzic, bo jak bawilem sie daylightem to tylko w takiej pozycji nie wyskakuja mi jakies dziwne cienie a w innych tak, a druga sprawa to moze material okna za ktorym jest swiatlo ? moze nie przepuszcza promieni chociaz ustawienia chyba co do tego sa wporzadku ?
sewo Napisano 25 Październik 2011 Autor Napisano 25 Październik 2011 Pomoze ktos z tym materialem szyby w oknie ? Co moze byc nie tak ?
lpshinoda Napisano 25 Październik 2011 Napisano 25 Październik 2011 czy za szybą coś się znajduje? jaki masz background viewport'ów?
Przemekd Napisano 25 Październik 2011 Napisano 25 Październik 2011 material szkła wygląda, że jest ok moze jest to dziwne pytanie ale tak spytam z ciekawości - czy w tym pokoju jest sufit ?? spróbuj ze sky portalem raz za szybą raz przed pzdr
sewo Napisano 25 Październik 2011 Autor Napisano 25 Październik 2011 Tak jest sufit :p caly i zdrowy :p. Ok sprawdze z tym portalem przed oknem moze to pomoze jakos nie wpadlem na to wczesniej.Za oknem ustawiony jest plane ze zdjeciem i w env to samo a nie widac go w ogole.
lpshinoda Napisano 25 Październik 2011 Napisano 25 Październik 2011 a to nie wina nie włączonego translucency w materiale?
sewo Napisano 25 Październik 2011 Autor Napisano 25 Październik 2011 Pobawilem sie troche ustawieniami i chyba troche lepiej to wyglada, co o tym myslicie ? a co do materialu okna dalej nie mam pojecia co z tym nie tak...
Przemekd Napisano 25 Październik 2011 Napisano 25 Październik 2011 nie, translucency jest off ok tutaj wstaw w enviro normalny mr Physical Sky potem włącz material editor, ustaw okienko materiałów obok okienka env i przeciągnij ten Sky na jakiś pusty slot materiałowy (instance oczywiscie), otworzą Ci się nowe opcje edycji enviro i wstawisz sobie swoje zdjęcie (gdzieś tam), zachowując jednocześnie świecenie mr Sky pzdr
sewo Napisano 29 Październik 2011 Autor Napisano 29 Październik 2011 Postanowilem troche zmienic scenke jak i kadr. Prosze o uwagi co moge zmienic, poprawic ? Wyszlo cos takiego:
sewo Napisano 3 Listopad 2011 Autor Napisano 3 Listopad 2011 Doradzi ktos ? jak i co mozna poprawic ? jak ogolnie sie podoba scenka ?
Orangegraphics Napisano 3 Listopad 2011 Napisano 3 Listopad 2011 Ambient occlusion masz stanowczo za mocny, pokaż render bez niego, możesz również delikatnie wzmocnić światełko
t0m3k Napisano 3 Listopad 2011 Napisano 3 Listopad 2011 (edytowane) czy to jest renderowane z widoku ortho? (User) bo nie widze tam zadnej perspektywy. wrzuc kamerke i ustaw ja na wysokosci 1.5m i wtedy wyrenderuj. jak sie uczysz robic wizki to nie proboj tez projektowac wnetrza. znajdz jakas fajna refke na necie i proboj ja odwzorowac, kolory, swiatlo, kadr... Edytowane 3 Listopad 2011 przez t0m3k
sewo Napisano 4 Listopad 2011 Autor Napisano 4 Listopad 2011 Niestety juz nie mam bez AO rendera ale racja jest on zbyt mocny, i co do kamery to mam inne ujecie moze troche lepiej wygla i jest kompletnie bez AO zobaczcie : Uploaded with ImageShack.us
Rekomendowane odpowiedzi