Skocz do zawartości

Co wybrac Ati czy nvidie ?

jacenty

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dylemat bo musze wybrac nowa karte i do tej pory w sumie uzywalem Nvidi ale kurde patrzac na ceny i benchmarki to Ati gora. Pozatem lada dzien ukaze sie nowa generacja Ati a nvidia znowu jest w tyle. I mam w zwiazku z tym pytanie bo kiedys mialem do czynienia z ati w Majce i zdarzaly sie rozne artefakty? Czy nadal sa Karty amd maja takie problemy w programach 3d? I jeszcze jedno czy CUDA duzo przyspiesza rendering ? Jak wogule ati sprawuje sie w softach 3d?

• Odpowiedzi 2
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

CUDA nie przyśpiesza konwencjonalnego renderingu tylko pozwala renderować na GPU. Poza tym karty z serii nvidii 4xx i 5xx mają problemy z wyświetlaniem i wydajnością w 3ds max. Jeśli nie chcesz renderować na gpu to jakiś wydajny radeon będzie w sam raz.

http://www.chip.pl/news/sprzet/karty-graficzne/2011/11/profesjonalna-karta-graficzna-amd-za-600-zlotych akurat mi się news otworzył z Chipa. Więc podsyłam, może zainteresuje. Ale nie mam pojęcia jak to wygląda z wydajnością, niby do CADów się nadają. Trzeba będzie zobaczyć co powiedzą o nich inni :) Ale sam mam GeForce serii 5xx i zero problemów z wydajnością. Pozdrawiam!