Napisano 4 Listopad 201113 l Witajcie forumowicze! Trochę ucichłem na forum, ale to na potrzeby poświęcenia czasu kolejnemu małemu projektowi architektonicznemu, który od pewien dawna mnie fascynuje. Jako, że nie miałem w portfolio jeszcze architektury z zielenią, to oto i jest. Sou Fujimoto - Wood House Mam nadzieję, że się spodoba. Mile widziane komentarze!
Napisano 4 Listopad 201113 l Render fajny choć nie rozumiem koncepcji i drugi render się mdły wydaje jakby coś z gammą ....
Napisano 5 Listopad 201113 l Autor Koncepcja Sou Fujimoto było stworzenie obiektu architektonicznego zupełnie z drewna i niczego innego. Jak to nazwali: "The ultimate wooden architecture". Można w nim swobodnie przebywać i nie ma rozgraniczeń typu "podłoga" "ściana" itp. Miejsce gdzie się deptało jest także miejscem do siedzenia czy leżenia. Drugi render mi się wydaję, że jest najciekawszy pod względem ambientu i światłocienia. Ale to już będzie leżało w opinii każdego z osobna :) Edytowane 5 Listopad 201113 l przez Krzyk
Napisano 5 Listopad 201113 l Mi to się bardzo podoba. Koncept bardzo odważny, ale ciekawy. Renderki b. ładne swiatełko też. To drugie przypomina mi taką wczesną poranną pore , jedynie co mnie gryzie to że nie ma głębi - kamien wydaje mi sie powinien nie byc za mgłą dopiero budynek winien być za mgłą:D Ale jako że roslinność miód itd. I wgl. mi sie bardzo to podobuje. Daje 5 gwiazdeczek :D Pozdrawiam, Karkosik