Markus King Napisano 14 Listopad 2011 Share Napisano 14 Listopad 2011 Witam! Chciałbym zrobić prezentację budowy zęba w oparciu o 3ds max 9, ale tak żeby nauczyciel mógł wejść w interakcję z obiektami 3D, czyli jakieś przyciski może, co wywołują np. ukazanie się informacji albo nawet krótką animację. No wiadomo, nie filmik, bo taka forma nie pozwala na spontaniczny tryb nauczania, tylko w pełni interaktywna prezentacja. Z 3ds max 9 działam już kilka lat, ale takiego czegoś jeszcze nie robiłem, więc z góry dziękuję za wszelką odpowiedź. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 14 Listopad 2011 Share Napisano 14 Listopad 2011 3d max to raczej to wizualnej oprawy. resztę musiałbyś zaprogramować albo przygtować na slajdach np. w keynote albo powerpoincie czy innym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markus King Napisano 14 Listopad 2011 Autor Share Napisano 14 Listopad 2011 Mimo wszystko jakaś możliwość musi być, bo koleżanka mówiła, że widziała coś takiego. Korzystający z prezentacji wchodzi w pełną interakcję z modelami 3d. Ale dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 14 Listopad 2011 Share Napisano 14 Listopad 2011 Ale to jak olaf mówi, raczej nie w 3ds max. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 14 Listopad 2011 Share Napisano 14 Listopad 2011 Jest taki tutek. Mam nadzieję że trafiłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihu Napisano 15 Listopad 2011 Share Napisano 15 Listopad 2011 Zawsze możesz wymodelować ząb (warstwy składowe, tkanki, nerwy) i wykorzystać np Unity3D do prezentacji - ale w takim przypadku ząb (jego "warstwy" załączałyby się przy pomocy "menu" lub odpowiednich przyciskow na klawiaturze, natomiast interakcja z obiektem polegałaby na oglądaniu go po "orbicie". Nie obejdzie się bez pisania skryptów do tego celu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 15 Listopad 2011 Share Napisano 15 Listopad 2011 Hej, da sie cos takiego zrobic - trzeba jednak uzyc zaawansowanych kontrolerow oraz manipulatorow - i po prstu na viewporcie bawic sie manipulatorami - zawsze tez zostaje max script:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambosz Napisano 18 Listopad 2011 Share Napisano 18 Listopad 2011 Polecam 3ds max + Quest 3D (ewentualnie unity). Quest3D lepszy, mniej programowania, mneij roboty, szybszy efekt xD. Przykład... pisz na PW, robiłem prezentacje / spacer po oku na magisterke ;p. Linku nie podam bo ugu nie toleruje bezpośrednich linkow z innych stron :/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi