Koszulkowiec Napisano 17 Listopad 2011 Napisano 17 Listopad 2011 Mam taki mały zgryz ... mam za zadnie odwzorować światła IES ... musi to być wykonane w 3d max'ie i vray'u. Chodzi mi dokładnie o takie coś: muszę osiągnąć dokładnie render na którym będzie pokazane jak się rozkładają barwy światła itp ... wiem że w dialuxie było by łatwiej ale musi to być koniecznie w maxie z góry dziękuję za pomoc
Hynol Napisano 17 Listopad 2011 Napisano 17 Listopad 2011 Vray nie ma takiej możliwości. Z tego co pamiętam jedynie scanline i jego Advanced lighting mógł renderować rozkład energii.
pionix Napisano 17 Listopad 2011 Napisano 17 Listopad 2011 (edytowane) Nie ma problemu zrobić to w VRay'u. Wystarczy w Environmentcie w Exposure Control wybrać Pseudo Color Exposure Control Tam już sobie poustawiasz wszystko. Drugi sposób to Lighting Analysis Image Overlay włączony w Effects. I jeszcze coś takiego jest: http://www.spot3d.com/vray/help/200R1/vraylightmeter.htm Edytowane 17 Listopad 2011 przez pionix 1
Hynol Napisano 17 Listopad 2011 Napisano 17 Listopad 2011 Oooo - tego nie wiedziałem :). Człowiek uczy się całe życie. Rep.
Koszulkowiec Napisano 18 Listopad 2011 Autor Napisano 18 Listopad 2011 dziękuję ... życie mi uratowałeś ;)
Rekomendowane odpowiedzi