Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Witam,

Niedawno odkopa艂em i doko艅czy艂em model Sportstera w wersji z 2010 r.

Soft: 3ds max, photoshop.

Linki do obrazk贸w przed edycj膮:

http://hawro.com.pl/gallery/HD_sportster_01.jpg

http://hawro.com.pl/gallery/HD_sportster_02.jpg

UPDATE 05-12-2011

-----------------------------------------------------------------------

HD_Sportster_1080_01.jpg

>>Wi臋ksza rozdzielczo艣膰

HD_Sportster_1080_02.jpg

>>Wi臋ksza rozdzielczo艣膰

HD_Sportster_1080_03.jpg

>>Wi臋ksza rozdzielczo艣膰

HD_Sportster_1080_04.jpg

>>Wi臋ksza rozdzielczo艣膰

HD_Sportster_1080_clay_01.jpg

HD_Sportster_1080_clay_02.jpg

Edytowane przez hawrok

• Odpowiedzi 10
  • Wy艣wietle艅 6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo 艂adna robota. Jedynym mankamentem jest niska rozdzia艂ka tego betonu. Przy uj臋ciu z 偶abiej perspektywy powiniene艣 zastosowa膰 wi臋ksz膮 rozdzia艂k臋;) ****

Napisano

Ca艂kiem przyjemny odbi贸r. Mo偶na wymienia膰 sporo b艂臋d贸w i niedoci膮gni臋膰, ale to powie reszta a ja pochwale. Wida膰 spory wk艂ad pracy i to 偶e si臋 uczysz. Model wygl膮da b.fajnie ale nie wiem na ile odpowiada orygina艂owi, to ci powytykaj膮 spece :) Render ma du偶o niedoci膮gni臋膰, ale my艣l臋 , 偶e ca艂o艣膰 posz艂a w dobrym kierunku i jest lepsza ni偶 twoje pozosta艂e prace. Takie 3 z du偶ym + :)

Napisano
Ca艂kiem przyjemny odbi贸r. Mo偶na wymienia膰 sporo b艂臋d贸w i niedoci膮gni臋膰, ale to powie reszta a ja pochwale. Wida膰 spory wk艂ad pracy i to 偶e si臋 uczysz. Model wygl膮da b.fajnie ale nie wiem na ile odpowiada orygina艂owi, to ci powytykaj膮 spece :) Render ma du偶o niedoci膮gni臋膰, ale my艣l臋 , 偶e ca艂o艣膰 posz艂a w dobrym kierunku i jest lepsza ni偶 twoje pozosta艂e prace. Takie 3 z du偶ym + :)

ty chyba zartujesz, albo okulary zostaly na biurku, normalnie nie wierze w to co czytam....

ode mnie 5*, nic dodac nic ujac

Napisano

No te偶 mi si臋 wydaje 偶e za surowo oceni艂e艣;) Wiadomo 偶e taki kliment par臋 rzeczy by zmieni艂 i ju偶 by by艂 super zachwyt, ale pracka bardzo dobra. No ale to te偶 kwestia gustu i przyzwyczaje艅. Niekt贸rzy twierdz膮 偶e pojazd bez hdr i jej odbi膰 ju偶 wygl膮da kompletnie nierealistycznie, inni m贸wi膮 偶e opony musz膮 by膰 brudne ale to IMO detale, bez kt贸rych praca wci膮偶 jest fajna.

Napisano

Czy ja wiem czy surowo ? Staram si臋 by膰 obiektywny, 5* daje obrazkom niemal idealny, czym艣 do czego trzeba d膮偶y膰 i si臋 wzorowa膰. 4 gwiazdeczki czemu艣 po prostu b.dobremu, ale bez tego WOW. 3+ za ca艂o艣膰 , gdybym ocenia艂 sam model to pewnie by艂oby lepiej. I nie chodzi tu o to czy ja umiem lepiej czy gorzej , czy o odniesienie do wymiataczy. W krytyce chodzi o to, 偶eby autor wiedzia艂 nad czym popracowa膰, 偶eby by膰 coraz lepszym. Dla mnie w tej pracy nie ma czym si臋 zachwyca膰 pr贸cz modelu . Bo scena jest taka sobie i wida膰 , 偶e autor si臋 jeszcze uczy jak to dobrze zaprezentowa膰 ale idzie to w dobrym kieurunku jak ju偶 wcze艣niej wspomnia艂em. Je艣li dla Ciebie plasti to jest 5* to ok, ja nie krytykuje cudzych ocen, po to one s膮 aby by艂 jaki艣 balans chyba nie?

Aby nie by膰 go艂os艂ownym to sprecyzuje : Na pierwszy rzut oka wra偶enie jest bardzo pozytywne, ale czar pryska gdy skupimy oko na tym co jest poza centraln膮 cz臋艣ci膮, kadru czyli g艂贸wnie scena. Textury, shadery i jej o艣wietlenie imo po prostu le偶膮, i tylko motor je ratuje bo zwraca na siebie uwag臋 ( to si臋 uda艂o ). Sam pomys艂 t艂a, te偶 imo tutaj nie pasuje, jakby nie by艂o robione pod ten model. Gdy kto艣 decyduje si臋 na ca艂膮 scen臋 w kt贸rej prezentuje sw贸j model, nie mog臋 ocenia膰 tylko modelu, staram si臋 lecie膰 po ca艂o艣ci i sumarycznie to co艣 pomi臋dzy 3-4.

Edytowane przez NV

Napisano

No ja tez NV nie wiem o co chodzi, jak dla mnie te rendery sa bardzo dobre i nie za bardzo wiem gdzie sa te sporo niedoci膮gni臋膰. Mi sie bardzo podoba, i rendery i model i sam motor.

Napisano

Bardzo dobrze wykonana praca, mo偶na by poprawi膰 par臋 rzeczy - ale bawi艂 bym si臋 osobi艣cie tylko pod warunkiem ze klient by si臋 czepi艂 b膮d藕 chcia艂 bym to l膮dowa膰 do portfolio. Praca jest na wysokim poziomie, to nie ma w膮tpliwo艣ci. Je艣li jednak mia艂 bym si臋 czepi膰 :P

- mapowanie desek i betonu (tak 艣rednio pasuje mi skala, je艣li drewno jeszcze ok tak beton mo偶na by ruszy膰)

- shaderki otoczenia (jaki艣 bump/disp + reflect, nie du偶o roboty a efekt by艂 by jeszcze lepszy IMO)

- mam takie wra偶enie ze brakuje klosza lampy (?)

- m贸g艂by艣 doda膰 jakie艣 zabrudzenia (opony, wydech) nie twierdze 偶eby go uwali膰 b艂otem ale jakie艣 osmolenia wspominanego wydechu b膮d藕 troszk臋 zabrudze艅 na oponie podnios艂o by realizm (tyle ze nie wiem co chcia艂e艣 uzyska膰, scenka przedstawiaj膮ca motocykl czy zdj臋cie do katalogu)

- poprawi膰 DOF'a (wi臋ksza g艂臋bi臋 ostro艣ci, rozumiem ze chcia艂e艣 skupi膰 uwag臋 na motocyklu ale przez dof'a masz 3 plany. Dalszy rozmazany, 艣cian臋 za motorkiem kt贸r膮 leciutko 艂apie dof a jest na tyle wyra藕na ze odci膮gn臋艂a moja uwag臋 od tego co eksponowa艂e艣 na pierwszym czyli sam motocykl)

- mo偶na by przyciemni膰 艣wiat艂o enviro i wyci膮gn膮膰 wi臋cej z sztucznego o艣wietlenia.

Tyle 偶e si臋 teraz czepiam, sama praca bardzo mi si臋 podoba :)

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki za komentarze. W pierwszym po艣cie umie艣ci艂em poprawione rendery (poprawi艂em min. beton i par臋 drobiazg贸w w modelu). Dorzuci艂em tak偶e nowe rendery i wi臋ksza rozdzielczo艣膰.

Pozdrawiam

Napisano

jak dla mnie bardzo pro. model szczeg贸lnie. je偶eli chodzi o sam render to jedyn膮 rzecz膮, kt贸r膮 ja osobi艣cie bym poprawi艂 to materia艂 drewna. jednak masz go do艣膰 sporo w scenie a to chyba najs艂abszy element ca艂o艣ci. lekki bump i specular b臋dzie miodnie. w sumie wystarczy艂oby pewnie podpi膮膰 czarno-bia艂y diffuse. :)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci