Chaczyk Posted November 24, 2011 Share Posted November 24, 2011 Siema, mam box i chce aby jego boki miały w ten sposób zagęszczoną siatkę po bokach: Znacie jakiś modyfikator, który pozwoliłby otrzymać taki efekt? Lub jak byście to zrobili? pozdro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
m-z Posted November 24, 2011 Share Posted November 24, 2011 Meshsmooth, Turbosmooth - Box skonwertuj do Editable Poly i dodaj mu więcej krawędzi w okolicach boków. Ale tak na oko wydaje mi się że boczne krawędzie zostały potraktowane Chamferem, a na nowo powstałe Poligony zastosowano Inset 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaczyk Posted November 24, 2011 Author Share Posted November 24, 2011 Nie wychodzi w ten sposób, może tego nie widać na pierwszym zdjęciu ale tam jakby do środka wchodzą te krawędzie. Masz teraz jakiś pomysł? :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
m-z Posted November 24, 2011 Share Posted November 24, 2011 Ciężko mi zrozumieć z tych screenów o co chodzi, spróbuj na bocznych krawędziach zastosować extrude (z ujemną wartością height) to powinno wgłębić krawędzie do środka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
t0m3k Posted November 24, 2011 Share Posted November 24, 2011 zaznacz krawedz i pobaw sie extrude (krawedzi nie polygonow) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdiJager Posted November 24, 2011 Share Posted November 24, 2011 Może tak: Widoczność wcięcia zależy od tego jak zostanie zrobiony extrude Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts