lukiszlak Napisano 8 Grudzień 2011 Share Napisano 8 Grudzień 2011 Jak edytuje siatke to kazdy face kwadratowy przy ruszeniu jednego vertexa "łamie" sie na 2 trójkąty idzie to jakoś wyłączyć ? niby to nic nie robi ale jakos to dziwnie dla mnie wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimaxion Napisano 9 Grudzień 2011 Share Napisano 9 Grudzień 2011 jedynymi znanymi mi sposobami jest nie ruszanie vertexa, albo funkcja make planar, ale ona złamie Ci face'y sąsiednie. Też szukam pluginu, który ze striangulowanej siatki zrobi jakiegoś regulara złożonego z kwadratów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 9 Grudzień 2011 Share Napisano 9 Grudzień 2011 Poszukajcie na http://www.maxplugins.de Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukiszlak Napisano 9 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2011 A da się to może jakoś wyłączyć ? żebym np przy następnych modelach tak nie miał ? wiecie zebym przy modelowaniu plane'm podczas przemieszczania wierzchołków mój plane nie łamał sie na 2 trójkąty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi